Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

"Bezdelīgas" grib atpakaļ Ekstralīgā

"Bezdelīgas" grib atpakaļ Ekstralīgā
Timo Lahti šosezon ir jābūt par vienu no "Loko" stiprākajiem balstiem un pirmajos divos mačos viņš tāds arī bija.

Viens no pēdējo gadu spēcīgākajiem Polijas spīdveja klubiem Tarnuvas "Unia" pagājušajā gadā Ekstralīgā ieņēma 8. vietu un pēc septiņiem gadiem bija spiests atgriezties pēc ranga otrajā līgā, kas tagad ir Nice līga. Lieki teikt, ka "Bezdelīgām" (šis putns ir uz kluba logo) šosezon ir tikai viens mērķis - atgriezties Ekstralīgā. Tieši Tarnuvā savu trešo maču šīs sezonas Nice līgas čempionātā 22. aprīlī aizvadīs Daugavpils "Lokomotīve".

Trīskārtējie Polijas čempioni (pēdējo reizi - 2012. gadā, bet tad trīs gadus pēc kārtas - trešā vieta) otrajā kārtā diezgan negaidīti zaudēja Krakovā (44:46) un tagad savu līdzjutēju priekšā alkst reabilitāties, turklāt pretī taču stāsies pēdējo divu gadu Nice līgas čempions.
Tarnuvas komandā pašreiz nav tādu brauc;eju kā savulaiks Tonijs Rikardsons, Tomašs Gollobs, Gregs Henkoks, Tomass Vaculiks, Leons Madsens vai Macejs Janovskis, taču tās virknējums ir pietiekami spēcīgs, lai varētu domāt par atgriešanos Ekstralīgā. "Bezdelīgu" rindās šosezon ir vēl 2003. gada Pasaules kausa ieguvējs Zviedrijas izlases rindās Peters Jungs, talantīgais dānis, bijušais Eiropas junioru čempions, divkārtējs pasaules junioru čempionātu bronzas medaļas ieguvējs un pasaules junioru čempions Dānijas izlases rindās Mikels Mihelsens, bijušie Polijas junioru izlases dalībnieki Arturs Čaja un Arturs Mročka (bija Eiropas junioru čempions un divreiz pasaules junioru čempions Polijas izlases sastāvā), kā arī dānis Kenets Bjerre, kura rēķinā ir viena uzvara un 5 pjedestāli GP posmos un kurš vēl 2014. gadā bija GP seriāla dalībnieks.
Tarnuvas un Daugavpils komandas savā starpā tikās 2009. gada sezonā, kad "Unia" iepriekšējo reizi startēja toreizējā 1. līgā. Tieši abas šīs komandas toreiz tikās arī finālā - savā mototrekā mēs uzvarējām ar 48:42, bet viesos zaudējām ar 30:61 un pirmo reizi ieņēmām otro vietu Polijas pēc ranga otrajā spīdveja līgā.
Daugavpils "Lokomotīve" uz Tarnuvu dosies tādā pašā sastāvā, kādā aizvadīja mačus Gdaņskā un mājās ar Žešuvas "Stal". Tas nozīmē, ka Jūnasa Kīlmekorpi vietā katrā no braucienu sērijām startēs kāds cits. "Loko" derētu vēl viens augsta līmeņa braucējs...


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.