Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Spīdveja izlase hipodromā iesāks cīņu par Pasaules Kausu

Spīdveja izlase hipodromā iesāks cīņu par Pasaules Kausu
Hipodromā spīdveja stadionam atvēlēta pavisam neliela vieta
Foto: speedway.de

Latvijas spīdveja izlase svētdien Herksheimas mototrekā Vācijā tieksies tikt Pasaules kausa izcīņas pusfinālā. Mūsu motobraucēju pretinieki būs Vācijas, Somijas un Francijas spīdvejisti, bet pusfinālā iekļūs tikai pirmās vietas ieguvēji. Sacīkstes sākums plkst. 15:00.

Latvijas izlases sastāvā Herksheimā startēs Maksims Bogdanovs, kurš šosezon pārstāv Polijas Ekstralīgas klubu Gdaņskas "Lotos Wybrzeze", kā arī trīs "Lokomotīves" motobraucēji - Kjasts Podžuks, Andžejs Ļebedevs un Jevgeņijs Karavackis (pēdējā brīdī izkonkurēja no sastāva līdz tam pieteikto Vjačeslavu Girucki). Paredzams, ka galvenā spēkošanās par vienīgo ceļazīmi uz pusfinālu būs starp Vācijas un Latvijas komandām. To labi apzinās gan mūsējie, gan vācieši.

"Latvijas spīdvejisti sekmīgi startē Polijas 1. līgā, kur paaugstina savu meistarību un gūst lielu pieredzi, turklāt viņi visi ir gados jauni un ambiciozi sportisti, bet Podžuks un Ļebedevs pērn bija ceturtie Eiropas čempionāta finālā pāriem, plus vēl labi zināmais Bogdanovs, tā ka tieši Latvijas izlase būs mūsu galvenā konkurente, kaut gan nedrīkst neņemt vērā arī somus, jāuzmanās arī no francūžiem," teica viens no Vācijas izlases līderiem Tobiass Kroners. Bez viņa Vācijas izlases rindās būs Martins Smolinskis, Makss Dilgers un Kevins Vēlberts. Visi labi zināmi un viņiem ļoti labi zināms ir Herksheimas mototreks, kas ir tikai 283 metrus garš un kurā neviens no mūsējiem nav braucis (skat. attēlu). Šajā ziņā nav labi arī tas, ka pirmajos četros braucienos mums ir ceturtais vai trešais starta celiņš. Vienīgajā treniņā svētdien no rīta būs jācenšas pēc iespējas labāk pielāgoties neierasti īsajam mototrekam pašiem un pielāgot tam kā nākas motociklus.

Somijas izlases rindās savainojuma dēļ nebūs tās līdera, divkārtējā un pašreizējā pasaules čempiona garajā trekā Jonasa Kilmekorpi, kurš pērn bija arī viens no "Loko" līderiem. Somu rindās ir viņu junioru čempions un viens no pēdējo gadu talantīgākajiem somu spīdvejistiem Timo Lahti, kurš šosezon pieteikts "Loko" sastāvā un kuram tā būs laba iespēja apliecināt, ka viņš komandā nav tikai "katram gadījumam". Bez Lahti somu sastāvā vēl ir Tero Ārnio, Jari Mekinens un Juha Hautameki. Visi viņi brauc Anglijas vai Zviedrijas klubos, tā ka nenovērtēt Somijas izlasi nedrīkst.

Francijas izlase ir vismazāk zināmā - brāļi Stefans un Metjū Tresarjē, Dāvids Bellego un Ksavjērs Muratets. Kādu punktu kādam francūži var atņemt un tieši tāds punkts beigās var izrādīties vissvarīgākais...

Pasaules kausa izcīņā jeb pasaules čempionātā valstu izlasēm spīdvejā, kur izcīņa leģendārā zviedru spīdvejista Ūles Fundina trofeju, šosezon ir jauna kārtība. Jau ievērojāt, ka ka tagad komandās ir tikai pa 4 braucējiem piecu vietā, kas ļauj vairāk valstīm izveidot cīņaspējīgākus sastāvus. Tas noteikti būs arī viens no Latvijas un citu mazo spīdveja valstu plusiem. Vieta finālā uzreiz pienākas tā rīkotājiem un šajā gadījumā tie ir zviedri - Pasaules kausa fināls risināsies Malillas mototrekā 14. jūlijā. Tas nozīmē, ka finālā iekļūs abu pusfinālu uzvarētāji un tikai pirmās vietas ieguvēji (pirms tam bija pirmie divi) no "pēdējās cerības pusfināla", kurā sacentīsies komandas, kas savos pusfinālos ieņems otro un trešo vietu.

Pirmajā pusfinālā 7. jūlijā Bidgoščā ir Polija, Dānija, Krievija un tajā iekļūs otra kvalifikācijas turnīra uzvarētāji - 5. maijā Ļubļanā par šo vietu spēkosies Slovēnija, Ukraina, Itālija un ASV (runā, ka amerikāņu rindās atgriežas pasaules eksčempions Billijs Hemils!).

Herksheimas kvalifikācijas sacensību uzvarētāji iekļūs otrajā pusfinālā, kas 9. jūlijā risināsies Lielbritānijā un kurā bez mājiniekiem ir jau arī Austrālija un Čehija. Viens no visas pasaules spīdveja talantīgākajiem braucējiem Andžejs Ļebedevs sarunā ar portālu Sportacentrs.com izteicās, ka šogad beidzot būtu jāpārvar pirmā kvalifikācijas kārta, ko līdz šim nav izdevies paveikt. Pats savs treks līdz šim nav palīdzējis. Tik spēcīgs dalībnieku sastāvs uz papīra mums gan nekad nav bijis. Īpaši spēcīgs ir Podžuks, Bogdanovs un Ļebedevs, bet savu artavu panākumos var dot Jevgēņijs Karavackis, kurs treniņos izskatījās visnotaļ solīdi.

Iepriekšējos gados mūsējie pirmajā kārtā bija trešie, bet 2009. gadā savā trekā palika otrie, nedaudz piekāpjoties Čehijai. Čehi jau automātiski tikuši otrajā kārtā, bet latvieši par to vēl paspēkosies. Sacīkstes sākums plkst. 15:00. Cīņai varēsiet sekot teksta tiešraidē: Startseite - Speedway-Forum.de .


, 2012-04-21 04:25, pirms 12 gadiem
Хорошей дорожки, мужики!
Мы за вас болеем и желаем удачи в каждом заезде!
, 2012-04-22 07:46, pirms 12 gadiem
Vai kāds nevarētu pateikt-kur šīs sacensības varētu noskatīties???
, 2012-04-22 12:44, pirms 12 gadiem
Skaidrs man tikai viens sodien visus ir jauzvar!!!
, 2012-04-22 15:20, pirms 12 gadiem
Kur tad ir tā teksta tiešraide?
, 2012-04-22 15:54, pirms 12 gadiem
ir ir bet es tur vel nevaru iebraukt kas un ka..
sportafans36 rakstīja: Kur tad ir tā teksta tiešraide?
, 2012-04-22 16:08, pirms 12 gadiem
Karavackis galigi garam brauc Pirma vieta nespid
, 2012-04-22 17:03, pirms 12 gadiem
Runajot ka lietus tur list???Nauri ta ir taisniba ?
, 2012-04-22 18:04, pirms 12 gadiem
1 punkts pietruka :X
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.