Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Bogdanovs iekļūst Eiropas spīdveja sešiniekā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Bogdanovs iekļūst Eiropas spīdveja sešiniekā
Maksims Bogdanovs - 2014. gada sestais labākais spīdvejists Eiropas čempionātā.

Par Eiropas čempionāta pēdējā 4. finālposma uzvarētāju spīdvejā kļuva Grigorijs Laguta, bet par Eiropas čempionu pirmo reizi kļuva Emīls Saifutdinovs. Maksims Bogdanovs šajā finālā nespēja tikt līdz pusfinālam, bet kopvērtējumā saglabāja augsto sesto vietu.

Pirms pēdējā posma Saifutdinova pārsvars pār tuvāko sekotāju dāni Peteru Kildemandu bija tikai 3 punkti, bet vēl par trim punktiem atpalika pērnā gada čempions slovāks Martins Vaculiks un trīskārtējais pasaules čempions dānis Nikijs Pedersens. "Seifs", Kildemands un Pedersens savus pirmos braucienus uzvarēja, bet Vaculiks, kurš startēja pēc atslēgas kaula lūzuma, finišēja otrais. Otrajā braucienu sērijā abi līderi atkal uzvarēja, savukārt Pedersens bija otrais, bet Vaculiks palika bez punktiem un praktiski bija skaidrs, ka notiks čempiona maiņa. Saifutdinovam pārsvaru palīdzēja palielināt Laguta, kurš pārspēja Kildemandu 12. braucienā, savukārt abu līderu savstarpējā duelī 18. braucienā dānis piedzīvoja kritienu un līdz ar to titula liktenis bija izlemts - pirmais divkārtējais pasaules junioru čempions Emīls Saifutdinovs pirmo reizi karjerā kļuva par Eiropas čempionu. Skaidrs pirms pusfināla bija arī sudraba un bronzas medaļu liktenis - tās sev jau bija nodrošinājuši attiecīgi Kildemands un Pedersens.

Maksims Bogdanovs sāka ļoti labi - vispirms viņš piekāpās tikai Pedersenam, bet tad uzvarēja un kļuva par vienu no posma līderiem, turklāt kopvērtējumā pakāpās uz 5. vietu. Tālāk tik gludi vairs negāja, kopā izdevās iegūt 7 punktus, ar ko nepietika tikšanai pusfinālā (sešniekā posmā), taču ar to pilnībā pietika, lai Eiropas čempionāta kopvērtējumā ieņemtu 6. vietu. Atgādināšu, ka Eiropas čempionātu "Makss" sāka kā pirmais rezervists...Lagutas vietā, kuram bija savainojums.

Andžejam Ļebedevam ļoti labs sanāca tikai pēdējais brauciens, kurā viņš piekāpās tikai Janušam Kolodzejam, toties pārspēja gan 2011. gada pasaules vicečempionu zviedru Andreasu Junsonu, gan pērnā gada GP seriāla pēdējā posma uzvarētāju poli Adrianu Miedziņski. Pirms tam bija izdevies iegūt tikai vienu punktu... Čempionāta kopvērtējumā izdevās palikt desmitniekā - 10. vieta.

Finālā uzreiz iekļuva Saifutdinovs un Laguta, bet pusfinālā viņiem pievienojās dāņu pāris - Kildemands un Pedersens (tālāk - poļi Janušs Kolodzejs un Tomašs Gollobs). Sanāca tā, ka finālā startēja viss Eiropas čempionāta pirmais trijnieks plus Laguta. Grigorijam padevās lielisks starts, taču Saifutdinova kritiena dēļ braucienu nācās apturēt. Atkārtotā finālbraucienā Laguta vēlreiz neatstāja nekādu cerību Pedersenam un Kildemandam.

Svētdien Eiropas čempionāta pēdējā finālposma uzvarētājs startēs Latvijas atklātajā čempionātā Daugavpilī un centīsies ceturto reizi kļūt par Latvijas čempionu.

Kopvērtējums

V.SportistsValstsPunkti
1.E. SaifutdinovsKrievija54
2.P. KildemandsDānija48
3.N. PedersensDānija44
4.M. VaculiksSlovākija41
5.J. KolodzejsPolija38
6.M. BogdanovsLatvija34
7.A. JonsonsZviedrija31
8.J. PavličsHorvātija31

  -1 [+] [-]

, 2014-09-20 02:32, pirms 10 gadiem
Maksims Bogdanovs šajā pusfinālā nespēja tikt līdz pusfinālam, bet kopvērtējumā saglabāja augsto sesto vietu.

KOOOOOO ???

  +1 [+] [-]

, 2014-09-20 08:12, pirms 10 gadiem
Super!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-09-20 13:04, pirms 10 gadiem
A-BURTS-MELNAIS rakstīja: Laguta ir LV nodevējs
да? это потому что в свое время хотел денег больше зарабатывать и уехал в Польшу, а не за копейки ехать, и не надо было ему навязывать проверку лобатого языка как и Знарка
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja