Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Spīdvejisti par Eiropas junioru finālu un Grand Prix pretendentu finālu

Spīdvejisti par Eiropas junioru finālu un Grand Prix pretendentu finālu
Oļegs Mihailovs ir mūsu lielākā cerība Eiropas junioru čempionāta pusfinālā Rovnā.

Seši Latvijas spīdvejisti šodien centīsies iekļūt Eiropas junioru čempionāta finālā un 2019. gada "Grand Prix" seriāla pretendentu finālā - pa trim katrās no sacensībām.

Nākamā gada GP pretendentu finālā iekļūt būs ļoti grūti, jo no katra pusfināla tajā tiks tikai triju pirmo vietu ieguvēji (vēl gan var cerēt uz rīkotāju wilrd card jeb īpašo ielūgumu, taču tā ir maza cerība).
Pašreizējais Eiropas čempions Andžejs Ļebedevs startēs Žarnovicas mototrekā Slovākijā, viņam būs 3. starta numurs un pirmajā braucienā Andžejs tiksies ar amerikāni Rikiju Velsu, čehu Jozefu Francu un vienu no sacensību favorītiem poli Jaroslavu Hampelu. Starp konkurentiem ir vēl arī tādi meistari kā Antonio Lindbeks (Zviedrija), Matejs Žagars (Slovēnija), Jurica Pavličs (Horvātija), Mihaels Jepsens Jensens (Dānija), Janušs Kolodzejs (Polija), Andrejs Kudrjašovs (Krievija), Eduards Krčmaržs (Čehija)...
Slangerupas mototrekā Dānijā brauks Jevgeņijs Kostigovs, kuram ticis 14. starta numurs un savā pirmajā braucienā viņš tiksies ar Jakobu Torselu (Zviedrija), Nīlsu Kristianu Iversenu (Dānija) un Glennu Moi (Norvēģija). Bez Iversena starp sacensību favorītiem var minēt viņa tautieti Mikelu Mihelsenu, Daugavpils "Lokomotīves" leģionāru somu Timo Lahti, poli Kžištofu Kaspžaku, britu Robertu Lambertu, austrālieti Brediju Kurtcu...
Dāvim Kurmim nācās doties vistālāk - viņš startēs Lonigo mototrekā Itālijā, viņam ir 9. starta numurs un savā pirmajā braucienā Dāvis tiksies ar mājinieku (argentīnietis ar Itālijas pasi) Nikolasu Kovati, austrālieti Rohanu Tangeitu un poli Bartošu Smektalu. Lonigo galvenie favorīti bez visiem trim Kurmja konkurentiem viņa pirmajā braucienā ir arī čehs Vāclavs Miliks, dānis Kenets Bjerre, zviedri Andreass Junsons un Linuss Sundstrēms, francūzis Dāvids Bellego...
Eiropas junioru čempionāta pusfinālā Rovnas mototrekā Ukrainā piedalīsies trīs Latvijas motobraucēji. Finālā iekļūs pieci labākie, bet sestais būs rezervista lomā. Vismaz vienam no mūsējiem finālā jātiek.
Artjomam Trofimovam būs 3. starta numurs, Daniilam Kolodinskim - 8. numurs un Oļegam Mihailovam - 12. numurs. Galvenoe konkurenti - Viktors Lamparts (Polija), Niks Škorja (Slovēnija) un Džejs Smits (Lielbritānija), kā arī vēl kāds no poļu, vācu vai čehu mmotobraucējiem, kuru uzvārdi pagaidām ir mazāk zināmi, kā arī mājinieks Dmitro Mostoviks.
Kļuvis zināms arī "Lokomotīves" sastāvs svētdienas mačam Nice spīdveja līgas mačā Gdaņskā. Visi pamatbraucēji - Timo Lahti, Peters Ljungs, Ķasts Puodžuks, Vadims Tarasenko un Jevgeņijs Kostigovs - ir ierindā, bet junioru pāri acīmredzot veidos Mihailovs un Trofimovs.
Gdaņskas komandā pieteikti dāņi Mikels Behs, Mikels Mihelsens un Patrihs Hugords, pieredzējušie poļi Oskars Fajfers un Mihals Ščepaņaks, bet juniori acīmredzot būs tie paši, kas bija iepriekšējos "Wybrzeze" mačos - Dominiks Kosakovskis un Marcins Turovskis.
"Loko" pašreiz ar 4 punktiem 4 mačos ir 5. vietā, bet Gdaņskas komanda ar 4 punktiem 5 mačos ir vienu vietu augstāk.


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.