Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Ātrais ceļš" jau veras vaļā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Ātrais ceļš" jau veras vaļā
Spīdveja sezona tuvojas un tā solās būt ļoti aizraujoša visās "frontēs".

Tuvojas jaunā spīdveja sezona. Vairākas sacensības jau notikušas Francijā, pirmie sparingmači jau notikuši Polijā, kurp šonedēļ dosies arī vairāki Daugavpils "Lokomotīves" braucēji - lai veiktu pēdējo gatavošanās posmu pirms Nice līgas čempionāta, ko daugavpilieši sāks 31. martā Tarnuvā ar maču pret vietējo klubu "Unia".

Veikts liels tā sauktais "melnais darbs" un daudz brauks motokrosā (juniors Dāvis Kurmis, piemēram, savā klasē pat kļuva par Latvijas čempionu ziemas motokrosā), veikts liels darbs tehniskās bāzes sakārtošanā un pilnveidošanā. Pilnvērtīgai sezonas sākšanai finansiālu atbalstu sniedza pilsētas vadība, kas palīdzēs komandai arī sezonas gaitā. Tas priecē.

Kas attiecas uz komandas sastāvu, tad sliktāks tas nav kļuvis, bet konkurence par vietu tajā ir pat kļuvusi lielāka. Nebūs "Loko" rindās pagājušās sezonas līdera zviedra Petera Ljunga, toties dzimtajā komandā atgriezies Eiropas eksčempions Andžejs Ļebedevs, klāt nākuši zviedrs Pontuss Aspgrens un soms Jesse Mustonens, ukraiņu talants, 18 gadus vecais Marko Ļevišins, bet burtiski sezonas priekšvakarā līgumu ar "Loko" parakstīja viens no pagājušās sezonas līderiem Žešuvas komandā (klubs neieguva licenci, lai piedalītos šā gada čempionātā) polis Karols Barans (caurmērā vienā braucienā - 2,0 no 3 iespējamajiem punktiem). Palika komandā soms Timo Lahti un krievs Vadims Tarasenko, kā arī abi pašmāju līderi Ķasts Puodžuks un Latvijas čempions Jevgeņijs Kostigovs, palika visi juniori. Pieteikti "Loko" rindās arī četri labākie Rīgas "Ausekļa" juniori, lai šosezon varētu piedalīties Polijas junioru komandu čempionātā un dažādās individuālajās sacensībās.

Lahti un Aspgrens kopā ar Zviedrijas izlasi (Lahti ir Zviedrijas motosporta savienības licence) trenējas Ostruvā, Ļebedevs trenējas Vroclavā kopā ar "Betard Sparta", kā arī Opolē un Ribņikā, Tarasenko gatavojas sezonai Goričanā (Horvātija), šonedēļ uz treniņiem Polijā dodas abi labākie juniori Oļegs Mihailovs un Artjoms Trofimovs, arī pārējie šonedēļ jau aizvadīs pirmos braukšanas treniņus. Savukārt Ļebedevs un Lahti attiecīgi sestdien un svētdien jau piedalīsies pirmajās sacensībās. Diemžēl joprojām nav skaidrs, kad varēs un vai vispār pēc smagās traumas varēs atsākt braukt Maksims Bogdanovs.

Nākamnedēļ "Lokomotīve" jau pilnā sastāvā trenēsies Grudzjoncā (turp acīmredzot dosiies arī Rīgas komandas juniori), bet 27. martā aizvadīs treniņmaču ar vietējo komandu. Vēl būs divi treniņmači ar Poznaņas spīdvejistiem, bet tad arī klāt būs pirmais mačs Tarnuvā ar vienu no Nice līgas favorītiem. "Loko" mērķis - atkal tikt pusfinālā jeb starp četrām labākajām komandām, ko šosezon būs paveikt vēl grūtāk - proti, pirmo reizi vairāku pēdējo gadu laikā Nice līgā nav neviena izteikta pastarīša (šosezon būs 7 nevis 8 komandas)! Pašreiz "uz papīra" "Loko" pamatsastāvs izskatās šāds: Ļebedevs, Lahti, Puodžuks, Tarasenko, Kostigovs, Mihailovs un Trofimovs. Iespējams arī variants ar Aspgrenu sastāvā un Mihailova pieteikšanu pieaugušā statusā, bet tad klāt vēl nāktu kāds no junioriem. Sastāvā jābūt vismaz diviem vietējiem pieaugušajiem braucējiem, bet juniori drīkst būt tikai vietējie.Treniņi un sparingmači nākamnedēļ ļaus noteikt sastāvu pirmajam mačam Tarnuvā.

Pirmais mačs savā mototrekā Daugavpilī "Lokomotīvei" būs 14. aprīlī ar Gdaņskas "Wybrzeze".
Par Rīgas "Ausekli" pašreiz zināms tikai tik daudz, ka Ričards Ansviesulis trenējas Slovēnijā (tur ir arī Elvis Avgucevičs), bet tad kopā ar pārējiem pievienosies daugavpiliešiem Grudzjoncā. "Auseklis" šosezon ir pieteicies Somijas komandu čempionātā, kas jaunajiem spīdvejistiem būtu lieliska skola un pieredzes iegūšana, taču vēl nav skaidrības ar varēšanu piedalīties finansiālu iemeslu dēļ... Aprīļa sākumā būs treniņnometne Daugavpilī, bet 20. aprīlī tur risināsies Baltijas spīdveja līgas pirmais posms.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-19 20:05, pirms 5 gadiem
Pat Kreipāns click-baito