Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Rīgas jaunie spīdvejisti pabeidz sezonu Toruņā

Rīgas jaunie spīdvejisti pabeidz sezonu Toruņā
Rīgas IK "Auseklis" spīdveja skolas motobraucēji Toruņā.

Rīgas IK "Auseklis" spīdveja skolas jaunie motobraucēji savu pirmo sacensību sezonu pabeidza vienā no Polijas un pasaules spīdveja mekām Toruņā, kur šogad risinājās arī viens no "Gran Prix" posmiem. "Jawa Cup 250" sacensību pēdējā posmā risinājās gan komandu, gan individuālās sacensības un pirmo reizi Rīgas spīdvejisti startēja ar četru braucēju komandu.

IK "Auseklis" spīdveja skolas komandā startēja Rūdolfs Sproģis un Ričards Ansviesulis, kuri šosezon jau piedalījās Latvijas atklātajā čempionātā lielajā (500 kub.cm.) spīdvejā, kā arī Francis Gusts, kurš jau startēja iepriekšējā "Jawa Cup 250" posmš Pardubicē, un Kristers Lumanis, kuram tās vispār bija pirmās spīdveja sacensības.
Pretī stājās tamlīdzīgās sacensībās daudz rūdītāki jaunieši no Polijas, apvienotās Dānijas un Anglijas komandas (2 plus 2), kā arī Čehijas. Krietni pārāki bija poļi, kuri ieguva 40 punktus, dāņi un angļi atveda 26 punktus, čehi - 16, bet mēs - 11. Ar čehiem bija reāli spēkoties un viņus varēja arī pārspēt, taču pietrūka tieši sacensību pieredzes, kuras gūšana arī bija piedalīšanās galvenais mērķis (visvairāk punktu mūsējiem komandu sacensībās atveda Spoģis un Gusts - attiecīgi 5 un 4).
Individuālajās sacensībās arī dominēja poļi. No mūsējiem 6 punktus atveda Sproģis, 5 - Ansveisulis, 4 - Gusts un 2 - Lumanis.
"Jawa Cup 250" rīkotāji vienu no sacensību posmiem nākamgad grib sarīkot CSDD BKSB mototrekā Rīgā. Jācer, ka būs iespējas to izdarīt, savukārt divi Rīgas jaunie motobraucēji tiks peietikti Eiropas čempionātam spīdvejā 250 kub.cm klasē.


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.