Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Bogdanovs pret Eiropas eliti par jaunu valsts rekordu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Bogdanovs pret Eiropas eliti par jaunu valsts rekordu
Maksims Bogdanovs no mūsējiem šosezon arī Eiropas čempionātā brauc vissekmīgāk un cer palikt tajā pirmajā sešiniekā kopvērtējumā.

Šovakar Čenstohovas mototrekā Polijā kļūs zināms 2014. gada Eiropas čempions spīdvejā. Ceturtajā finālposmā startēs arī Maksims Bogdanovs un Andžejs Ļebedevs, kuri piedalījās arī trijos iepriekšējos finālposmos un kopvērtējumā ieņem attiecīgi 6. un 9. vietu. Maksims Bogdanovs var kļūt par visu laiku veiksmīgāko spīdvejistu Eiropas čempionātos Latvijas vēsturē.

Cīņa par titulu paredzama starp Emīlu Saifutdinovu no Krievijas un dāni Peteru Kildemandu, kurš aizvada labāko sezonu savā karjerā (bija finālā divos GP posmos!) - abiem ir attiecīgi 39 un 36 punkti. Kildemands šosezon brauc tieši Čenstohovas komandā, ir viens no tās līderiem un mototreka nianšu perfekta pārzināšana var kļūt par izšķirīgo. Tiesa, "Seifam" šis mototreks arī ir ļoti labi zināms. Pašreizējam titula īpašniekam slovākam Martinam Vaculikam ir 33 punkti un viņš kopā ar citu dāni Nikiju Pedersenu dala 3. vietu. Pērn pirms pēdējā posma tieši Pedersens bija līderis un apsteidza Vaculiku par 5 punktiem, taču par čempionu kļuva slovāks. Tagad Vaculiks atpaliek no līdera par 6 punktiem... Tiesa, Vaculiks kādu laiku nav piedalījies sacensībās savainojuma dēļ. Tas var būtiski ietekmēt.

Aiz Vaculika un Pedersena seko polis Janušs Kolodzejs un mūsu Maksims Bogdanovs - attiecīgi 28 un 27 punkti. Iepriešējā posmā Bogdanovs pirmo reizi iekļuva finālā un Čenstohovā viņš cer saglabāt kopvērtējumā vietu sešiniekā. Kas zina, varbūt izdosies arī vēl vairāk? Ļoti svarīgi ir tikt labāko pieciniekā, jo tādā veidā Bogdanovs automātiski kvalificēsies 2015. gada čempionātam. Tikai trīs punktus aiz Maksima ir divi ļoti spēcīgi konkurenti - 2011. gada pasaules vicečempions zviedrs Andreass Junsons (uzvarēja pēdējā "Grand Prix" posmā) un horvāts Jurica Pavličs.

Ar 19 punktiem nāk Andžejs Ļebedevs - viņam pašreiz ir 9. vieta un mērķis noturēties kopvērtējuma desmitniekā, ko nebūs viegli paveikt, jo tikai par punktu mazāk ir slavenajam polim Tomašam Gollobam un viņa tautietim Adrianam Miedziņskim, bet 16 punktu ir vēl vienam polim Patrikam Dudekam, kura gan šoreiz nebūs - pagājušā gada pasaules junioru čempions diskvalificēts uz gadu par dopinga lietošanu.

Visu laiku labākais Latvijas braucēju sasniegums Eiropas čempionātos pieaugušajiem ir ceturtā vieta, kuru 2012. gadā sasniedza Ķasts Puodžuks, bet Andžejs Ļebedevs tajā gadā bija sestais. Taisnības labad jāsaka, ka tajā laikā Eiropas čempionāta līmenis bija ievērojami zemāks nekā šobrīd.

Pirmo reizi šosezon Eiropas čempionāta finālposmā piedalīsies pagājušā gada bronzas medaļas ieguvējs Grigorijs Laguta, kurš pirmos posmus izlaida savainojuma dēļ. Viņš arī pārstāv Čenstohovas klubu, viņš ir vietējo līdzjutēju elks, taču šosezon komandā nav startējis ne tikai savainojuma, bet arī viņam neizmaksāto honorāru dēļ. Laguta noteikti var iejaukties cīņā par uzvaru posmā un ietekmēt vietu sadalīšanos kopvērtējumā. To pašu var izdarīt vēl viens Čenstohovas kluba braucējs norvēģis ar Polijas pasi Rūne Holta, kurš startēs ar wild card jeb īpašo ielūgumu kā mājinieku pārstāvis.

Sacensību sākums šovakar čenstohovas mototrekā plkst. 20 pēc Latvijas laika un tās rādīs Eurosport TV kanāls.

  +1 [+] [-]

, 2014-09-19 19:45, pirms 10 gadiem
Labāk skatos kā īsti veči gāzē,nekā Dinamo bezzobaino sniegumu!!!!

     [+] [-]

, 2014-09-19 20:40, pirms 10 gadiem
Bogdanovs iesācis lieliski pēc 2 braucienu sērijas 5 punkti no 6 iespējamajiem.Lebedevam 2 punkti

     [+] [-]

, 2014-09-19 21:50, pirms 10 gadiem
Neiet tik labi, kā domājām, nu nekas, ir nākotne.