Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Eiropas čempionāta posms Daugavpilī: uzvar dānis Madsens, Ļebedevam desmitā vieta

Eiropas čempionāta posms Daugavpilī: uzvar dānis Madsens, Ļebedevam desmitā vieta
Andžejs Ļebedevs

Daugavpilī noslēdzies Eiropas čempionāta trešais posms spīdvejā, par kura uzvarētāju kļuva dāņu braucējs Leons Madsens, kurš arī kļuvis par jauno kopvērtējuma līderi. Mājinieku cerībai Andžejam Ļebedevam desmitā vieta posmā.

Pagājušā gada Eiropas čempionam Andžejam Ļebedevam sacensības sākās ļoti patīkami. Viņš kopā ar Andrēasu Jonsonu, Mikelu Mikelsenu un Josefu Francu piedalījās pirmajā braucienā un tajā uzvarēja, iegūdams pirmos trīs punktus. Tā gan bija Ļebedeva vienīgā uzvara šovakar. Nākamajā braucienā viņš trešajā aplī izstājās tehnisku problēmu dēļ, trešajā ieguva divus punktus, atpalikdams vienīgi no Kaja Hukenbeka, bet abos pārējos ieņēma trešo vietu.

Kopsummā Ļebedevam septiņi, kas deva desmito vietu posma kopvērtējumā. Iepriekšējos posmos viņš sakrāja pa pieciem punktiem. Latviju šovakar pārstāvēja arī Oļegs Mihailovs, kurš četras reizes ieguva trešo vietu un tikai vienā braucienā palika bez punktiem. Vienā no braucieniem Mihailovs spēkojās arī pret Ļebedevu – jau pieminētajā braucienā, kurā Ļebedevs nefinišēja. Mihailovs ar četriem punktiem kopvērtējumā ieņēma 14. vietu. Rezervisti Jevgeņijs Kostigovs un Artjoms Trofimovs pie teikšanas netika.

Pēc aizvadītiem pieciem braucieniem finālam automātiski kvalificējās Madsens un Roberts Lamberts, kuri iekrāja attiecīgi 13 un 12 punktus, savukārt pārbraucienā atlikušās vietas finālā ieguva Emils Sajfutdinovs un Vāclavs Milīks. Arī finālbraucienā ātrākais bija Madsens, kurš kopumā uzvarēja četros no sešiem braucieniem un nopelnīja 16 punktus, bet otrais finālā bija Sajfutdinovs, kurš sezonas kopvērtējumā pakāpās uz ceturto vietu.

Pēdējais posms 15. septembrī notiks Polijas pilsētā Hožuvā.

Daugavpils posms

VSportistsValstsPti
1.Leons MadsensDānija16
2.Emils SajfutdinovsKrievija13
3.Roberts LambertsLielbritānija13
4.Antonio LindbeksZviedrija11
5.Vāclavs MilīksČehija10
6.Jaroslavs HampelsPolija9
7.Andrejs KudrjašovsKrievija8
8.Mikels MikelsensDānija8
9.Pēters KildemansDānija7
10.Andžejs ĻebedevsLatvija7
11.Kajs HukenbeksVācija6
12.Andrēass JonsonsZviedrija6
13.Aleksandrs LoktajevsUkraina4
14.Oļegs MihailovsLatvija4
15.Kšištofs KaspšaksPolija3
16.Josefs FrancsČehija1

Kopvērtējums

VSportistsValsts1. posms2. posms3. posms4. posmsPunkti
1.Leons MadsensDānija8141638
2.Jaroslavs HampelsPolija178934
3.Roberts LambertsLielbritānija6141333
4.Emils SajfutdinovsKrievija6111330
5.Mikels MikelsensDānija911828
6.Antonio LindbeksZviedrija1341128
13.Andžejs ĻebedevsLatvija55717

Izmantotie resursi:
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/r...


, 2018-08-18 23:54, pirms 6 gadiem
Madsens - kurš zviedru žurnālisti noslīcināja?!
, 2018-08-19 00:43, pirms 6 gadiem
Aizraujošas sacīkstes ar Pasaules labāko motobraucēju piedalīšanos ,uz kuru fona arī daugavpilieši izskatījās cienīgi.Paldies Anatolijam par patīkamas atmosfēras radīšanu ar savu īpašo komentēšanu un komunikāciju ar skatītājiem.Vēl ievērības cienīgs ir tāds fakts,kā Zemkopības ministra Dūklava klātbūtne stadionā.šim kungam bija tas gods ,sniegt apbalvojumu sacensību uzvarētājam dāņu spīdvejistam Madsenam.
, 2018-08-19 13:53, pirms 6 gadiem
oxa rakstīja: Madsens - kurš zviedru žurnālisti noslīcināja?!
tu esi pilnīgs debīliķis
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.