Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Spīdveja juniori gatavojas kvalifikācijai, "Loko" komanda - uzvarēt Bidgošču

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Spīdveja juniori gatavojas kvalifikācijai, "Loko" komanda - uzvarēt Bidgošču
Zviedrs Tomass H. Junasons svētdien debitēs "Lokomotīves" rindās Nice līgas mačā.

Daugavpils "Lokomotīves" juniori aizvadīja divus sekmīgus posmus savā Polijas junioru čempionāta apakšgrupā, kas viņiem kļuva par labu treniņu pirms pasaules čempionāta kvalifikācijas, savukārt visa komanda gatavojas kārtējam Nice līgas mačam 21. maijā savā mototrekā ar Bidgoščas "Polonia".

Ribņikas mototrekā Jevgeņijs Kostigovs (12 punktu no 12 iespējamajiem), Artjoms Trofimovs (5) un Oļegs Mihailovs (8) atveda trijatā 25 punktus un ieņēma pirmo vietu - par 3 punktiem atpalika Ržešuvas "Stal" jaunā maiņa, bet par 5 punktiem Tarnuvas "Azoty Unia" motobraucēji.
Nākamajās sacensībās Ržešuvā mājinieki, kuru rindās 12 no 12 punktiem atveda tikai 15 gadus vecais Viktors Lampards, apsteidza mūsējos tikai par diviem punktiem - attiecīgi 28 un 26 punkti. "Loko" labā Kostigovs šoreiz atveda 11 punktus, Mihailovam - 10 un Trofimovam - 5 punkti. Par 7 punktiem no mūsējiem atpalika Tarnuvas juniori.
Pēc divām sacensībām daugavpilieši savā grupā ir līderi, turklāt mums ne Ribņikā, ne Ržešuvā nestartēja Dāvis Kurmis. Šīs sacensības bija laba gatavošanās Kostigovam un Trofimovam junioru pasaules čempionāta kvalifikācijai, kas abiem sestdien risināsies Eskilstūnas mototrekā Zviedrijā. Konkurence ir nopietna, turklāt tālāk tiek tikai četri labākie. Starp favorītiem tiek minēts arī Kostigovs, taču vēl vismaz 6-7 motobraucēji reāli var tikt pirmajā četriniekā - soms Nike Lunna, jaunais dāņu talants Tims Sērensens, viņa nedaudz pieredzējušākais tautietis Frederiks Jakobsens, britu lielais talants Roberts Lamberts, francūzis Dimitri Beržē, Gļebs Čugunovs no Krievijas, polis Bartošs Smektala, zviedrs Joels Klings...
Kostigovs un Trofimovs nevarēs līdz ar to svētdien braukt "Loko" rindās Nice līgas mačā ar Bidgoščas "Polonia" un junioru pāri veidos Kurmis ar Mihailovu. Pirmo reizi šajā sezonā Daugavpils komandā startēs 2014. gada Zviedrijas čempions un GP seriāla dalībnieks (14. vieta kopvērtējumā, vienreiz iekļuva finālā) Tomass H. Junasons, bet pārējie būs tie paši, kas brauca šosezon iepriekšējos mačos - Maksims Bodganovs, Ķasts Puodžuks, Timo Lahti un Sergejs Logačovs. Lahti gan sestdien ir Eiropas čempionāta pusfināls Goričanā (arī Andžejam Ļebedevam!), taču viņš cer paspēt svētdien pa dienu jau būt Daugavpilī.
Bidgoščas komandas līderi ir slavenā Tomaša Golloba brāļadēls Oskars Ajtners-Gollobs, kurš nesen nopirka Jūnasa Kīlmekorpi dzinējus un ir ļoti apmierināts ar tiem, divi krievu spīdvejisti - Andrejs Kudrjašovs un Viktors Kulakovs, kā arī pieredzējušais Marcins Jendžejevskis. "Polonia" vājākais punkts ir tās juniori.
Pašreiz Nice līgas turnīra tabulā līderi ar 8 punktiem 4 mačos ir Pilas "Polonia" spīdvejisti, "Loko" ar 4 punktiem 4 mačos ieņem ieņem 3. vietu (tik pat punktu ir arī Krakovas "Wanda" rēķinā), bet Bidgoščas komandai ir 2 punkti 5 mačos.