Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Spīdvejistiem - Eiropas pāru "sudrabs" sezonas izskaņā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Spīdvejistiem - Eiropas pāru "sudrabs" sezonas izskaņā
2020. gada Eiropaspāru čempionāta sudraba medaļu ieguvēji spīdvejā (no kreisās) - Andžejs Ļebedevs, Jevgeņijs Kostigovs un Oļegs Mihailovs.

Ceturto reizi Latvijas spīdvejisti ieguva medaļas Eiropas čempionātā pāriem - Terencāzo mototrekā Itālijā Latvijai otro reizi vēsturē sudraba medaļas. Lauvas tiesa no panākuma pieder Andžejam Ļebedevam, kurš atveda 17 no 18 iespējamajiem punktiem un no 23 visas komandas punktiem.

Jau savlaicīgi tika atceltas svētdien paredzētās sacensības Bidgoščā (Polija) un Oļegs Mihailovs devās palīga uz Terencāno. Labi, ka viņš to izdarīja, jo Jevgeņijam Kostigovam pēdējās sacensības šajā sezonā neizdevās. Savā pirmajā braucienā mūsējie atveda tikai neizšķirtu 3:3 pret Ungāriju - Ļebedevs uzvarēja, bet Kostigovs piedzīvoja kritienu. Tad sekoja 4:2 uzvara pār mājiniekiem itāļiem (Ļebedevs atkal pirmais, Kostigovs - trešais), bet tad Ļebedevs un Mihailovs ar 5:1 pārspēja Čehijas pāri un tas jau bija skaļs pieteikums uz medaļām. Pēc trim braucienu sērijām Polijai un Francijai bija pa 13 punktu, Latvijai - 12, Itālijai un Čehijai - pa 10 punktiem.
Duelī ar līderi un galveno favorīti Poliju - 3:3 (Ļebedevs - otrais, Mihailovs - trešais). Ļoti svarīgs bija nākamais brauciens ar Franciju. Grūti pateikt, kāpēc pārī ar Ļebedevu uz to izbrauca Kostigovs nevis Mihailovs, taču viņš pieļāva pāragru startu un tika diskvalificēts. Ļebedevs atkal uzvarēja - 3:3. Pēc četrām braucienu sērijām Polijai bija 16 punktu, Latvijai un Itālijai - pa 15, Francijai 13.
Pirmie sacensības ar 20 punktiem pabeidza čehi. Francija ar 4:2 pārspēja Itāliju, Polija pārspēja Itāliju arī ar 4:2 un bija skaidrs, ka pēdējā braucienā ar pastarīti Slovākiju uzvara ar 5:1 vai ar 4:2 mums nodrošinās sudraba medaļas, jo reti kurš domāja, ka poļi varētu zaudēt vai nobraukt neizšķirti ar ungāriem. Tā arī notika - Polija uzvarēja ar 5:1 un nodrošināja titulu. Ļebedevs un Mihailovs braucienā ar Slovākiju atveda 5:0 - Jakubs Valkovičs savainojuma dēļ izstājās jau sacensību pašā sākumā, bet rezervista slovākiem nebija, savukārt Dāvids Pacalajs izstājās motocikla defekta dēl (atradās trešajā vietā).
Polijai - 25 punkti, Latvijai - 23 (Ļebedevs - 17 punktu, Mihailovs - 5 punkti 3 braucienos, Kostigovs - 1 punkts) un Francijai - 21 punkts. Nebija neiespējami arī uzvarēt un iegūt titulu... Andžeja Ļebedeva rēķinā Eiropas čempionātos pāriem tagad ir divas sudraba un divas bronzas medaļas - viņš bija sastāvā katrā no četrām reizēm, kad ieguvām medaļas.

     [+] [-]

, 2020-10-18 07:17, pirms 4 gadiem
Kostigovs ,lai nevicinās ar cita sviedriem nopelnīto medaļu, lai labāk gatavojās braukt otrās ļigas sacensībās vai labākais beidz karjeru, par daudz lūzeru Latvijas sportā.