Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Otrais piegājiens pēc pāru medaļām

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Otrais piegājiens pēc pāru medaļām
Latvijas labāko spīdvejisti trio (no kreisās) - Andžejs Ļebedevs, Ķasts Puodžuks un Maksims Bogdanovs - centīsies pabeigt sezonu ar Eiropas čempionāta medaļām pāriem.

Eiropas čempionāta finālam spīdvejā pāriem vajadzēja notikt Divišovas mototrekā Čehijā jau 13. septembrī, taču slikto laika apstākļu dēļ tas tika pārcelts uz 18. oktobri. Vismaz vakar vēl nekas neliecināja, ka atkal kaut kas varētu mainīties... Starp septiņiem spēcīgākajiem pāriem ir arī 2012. gada Eiropas vicečempioni Ķasts Puodžuks un Andžejs Ļebedevs, kā arī Maksims Bogdanovs, kurš ir rezervista lomā.

Latvijas pāris uzvarēja pusfinālā Debrecenā (Ungārija) un jau 8. reizi (septīto reizi pēc kārtas!) piedalīsies Eiropas čempionāta finālā. Mūsējos pieskaita favorītiem un tas ir tikai likumsakarīgi, kaut gan noteikti uztrauc lielā pauze kopš pēdējām sacensībām, turklāt slikā laika dēļ šonedēļ nesanāca arī patrenēties savā mototrekā Daugavpilī.
Favorīti noteikti ir arī mājinieki čehi - Vāclavs Miliks, Eduards Krčmažs un Tomāšs Suhāneks (trešais ir rezervists, kurš nereti ir pat spēcīgākais braucējs, lai varētu veikt dažādus taktiskus gājienus), krievi - Deniss Gizatuļins, Vitālijs Belousovs un Artjoms Laguta (spilgts piemērs tam, ka rezervista lomā ir neapšaubāms pirmais numurs), Polija - Damjans Baļinskis, Sebastians Ulameks un Adrians Miedziņskis (pagājušā gadā pēdējā GP seriāla posma uzvarētājs) un varbūt arī pagājušā gada čempione Vācija, kuras sastāvā no čempionu trio ir palicis tikai Makss Dilgers, bet pārējie divi ir Tibiass Bušs un jaunais vācu spīdveja talants, tikai 16 gadus vecais, bet jau divkārtējais Vācijas junioru čempions Mihaēls Hērtls. Vēl piedalās arī Ukraina un Ungārija.
Eiropas čempionāts spīdvejā pāriem pirmo reizi notika 2004. gadā un par pirmajiem čempioniem kļuva čehi (brāļi Alešs un Lukašs Drīmli, kā arī Bohumils Brhels). Mūsu spīdvejisti pirmo reizi finālā iekļuva 2005. gadā un toreiz Gdaņskā Ķasts Puodžuks, Nikolajs Kokins un Andrejs Koroļovs ieņēma 7. vietu. Pēc trim gadiem Natšbahā (Austrija) Leonīds Paura un Vjačeslavs Giruckis ierindojās 5. vietā. Kopš tā laika esam piedalījušies visos finālos.
2009. gadā Karavackis un Giruckis bija 7. vietā Miškolcā, bet 2010. gadā Štrālzundē pirmo reizi tikām tuvu medaļām - Karavackis un Paura ieguva 18 punktus un ieņēma 5. vietu, bet Vācijai un Horvātijai, kas papildbraucienā spēkojās par otro vietu, bija pa 20 punktiem... 2011. gadā Puodžuks un Ļebedevs ar 18 punktiem bija 4. vietā, bet 2. un 3. vietai (Ungārijai un Krievijai) atkal bija pa 20 punktiem. Visbeidzot 20012. gadā izdevās iegūt medaļas - Ļebedevs un Puodžuks Rovnas mototrekā ieguva 23 punktus un par trim punktiem atpalika tikai no mājiniekiem ukraiņiem (Andrejs Karpovs un Aleksandrs Loktajevs, kurš tagad atkal pārstāv Krieviju), bet par vienu punktu apsteidza Dāniju, kuras rindās brauca viens no šīs sezonas lielākajiem pārsteigumiem Peters Kildemands. Pagājušajā gadā Herksheimā (Vācija) Puodžukam un Maksimam Bogdanovam līdz medaļām nedaudz pietrūka - mums un Ukrainai bija pa 20 punktiem, bet papildbraucienā par 3. vietu Karpovs (uzvarēja visos savos 7 braucienos!) pārspēja Puodžuku.
Sacensību sākums šodien Divišovas mototrekā - plkst. 14 pēc Latvijas laika.

     [+] [-]

, 2014-10-18 14:49, pirms 10 gadiem
Nezināju, ka 20012.(!) gads jau pagātnē...
Ja nopietni - lai čaļiem veicas, un ceru uz medaļām!