Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīve" pret Tarnuvu un Ostruvu - bez Pontusa Aspgrena

Piektdien un svētdien divos pēc kārtas ļoti svarīgos mačos Polijas spīdveja eWinner 1. līgā Daugavpils "Lokomotīve" būs spiesta iztikt bez viena no saviem līderiem zviedra Pontusa Aspgrena - viņam kritiena rezultātā Zviedrijas līgas mačā viegls smadzeņu satricinājums un braukt kādu laiku nedrīkst. Taču tas neatceļ uzdevumu - uzvarēt abos mačos.

Pirmā riņķa mačos gan Tarnuvā, gan Ostruvā daugavpilieši zaudēja ar 41:49, kas atstāja izredzes ne tikai revanšēties savā mototrekā, bet arī iegūt papildus punktu - proti uzvarēt šos pretiniekus katru ar vismaz 9 punktu pārsvaru. Kaut gan Aspgrens neveiksmīgi aizvadīja abus pēdējos mačus izbraukumā (Bidgoščā un Totuņā), tomēr viņa izkrišana no sastāva un "viesa" Vadima Tarasenko netikšana uz pirmo maču (viņam piektdien mačs 2. līgā Krosno komandas sastāvā) uzdevuma izpildīšanu sarežģī. Labi, nedomāsim tagad par papildus punktu, bet cerēsim, ka izdosies vispār uzvarēt abos mačos (uz maču ar Ostruvas komandu Tarasenko vajadzētu paspēt) vai - minimālais uzdevums - izdosies gūt kaut vienu uzvaru. Savainojuma dēļ vēl nevar palīdzēt arī Daniil Kolodinskis. Toties abi pretinieki Daugavpilī grasās ierasties savos labākajos virknējumos un neko dāvināt nedomā.
Piektdien plkst. 18 tikšanās ar savulaik trīskārtējo Polijas čempioni Tarnuvas komandu "Unia". Tās sastāvā pieteikti gan zviedri Kims Nilsons un Peters Ljungs (bijušais "Loko" līderis), gan Arturs Mročka, atgriezies sastāvā 2016. gada Polijas junioru čempions Daniels Kačmareks, spēcīgs ir juniors Mateušs Cierņaks.
Sestdien plkst. 15 tikšanās ar Ostruvas "Arged Ostrovia", kas uz Daugavpili vedīs nedaudz citādāku sastāvu nekā bija abu komandu pirmajā mačā. Vai spēcīgāku? No vienas puses - jā, jo sastāvā ir 22 gadus vecais dānis Jonass Jepesens, kurš nesen mačā ar līderi un "bez piecām minūtēm" 1. līgas čempioni Toruņas "Apator" (Ostruvas komanda sagādāja līderiem pagaidām vienīgo zaudējumu - 46:44) atveda 15 no 15 iespējamajiem punktiem un kura abu komandu mačā Tarnuvā nebija, bet, no otras puses, nākamajā mačā arī savā mototrekā ar Lodzas "Orzel" pagājušā gada 8. labākais juniors pasaulē un Dānijas junioru čempions startēja tikai divreiz - 0 un 1 punkts... Toties tad 15 no 15 punktiem atveda cits dānis Nikolajs Klinds, kurš savulaik bija Eiropas U19 čempions un kurš 2011. gada sezonā brauca "Lokomotīves" sastāvā. Plus pieredzējušie Gžegožs Valaseks (savulaik divkārtējs Pasaules kausa ieguvējs ar Polijas izlasi un Polijas čempions), Tomašs Gapiņskis (2011. gada Eiropas vicečempions), Adrians Cīfers ... Ostruvas komandas vājais punkts ir juniori, kas ir jaunākie visā 1. līgā.
Ar Tarnuvas komandu savā mototrekā tikāmies divreiz - zaudējums un uzvara, ar Ostruvas komandu - četras reizes un visos četros mačos uzvarējām.
Kā rīkosies "Lokomotīves" treneris Nikolajs Kokins? Mačā ar "Unia" Aspgrena vietā acīmredzot tiks pieteikts juniors Ernests Matjušonoks, bet abi spēcīgākie juniori Oļegs Mihailovs un Francis Gusts būs rezervistu lomā (ar 14. un 15. numuru), lai pārmaiņus varētu braukt Matjušonoka vietā. Iespējams, ka brauks arī Matjušonoks pats, kurš pēdējā laikā pārliecinoši brauc junioru sacensībās. Redzēs, kā ritēs mačs. Savukārt sestdien pret Ostruvas komandu Aspgrena vietā būs Tarasenko. Abos mačos sastāvā atkal būs zviedrs Linuss Sundtrēms. Svarīgi, lai krietni labāk nekā pēdējos divus mačus izbraukumā un pēdējo maču Daugavpilī (tā beigas) aizvada Andrejs Kudrjašovs, lai savus vismaz 7-8 punktus atved Ķasts Puodžuks un Sundstrēms, lai pārliecinoši turpina braukt Jevgeņijs Kostigovs un abi mūsu pašreiz spēcīgākie juniori. Tad būs izredzes uzvarēt abus konkurentus.


, 2020-09-18 12:13, pirms 4 gadiem
Tiešraides kur,?
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.