Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevs soli no uzvaras Nice līgas finālā, jaunie spīdvejisti izceļas Polijā un Somijā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevs soli no uzvaras Nice līgas finālā, jaunie spīdvejisti izceļas Polijā un Somijā
Latvijas-Igaunijas jauno spīdvejistu pāris Francis Gusts (pa labi) un Markuss Maksimuss Lills uzvarēja pāru sacensībās spīdvejā 250 kub.cm klasē Zeļona Gurā.

Polijas Nice spīdveja līgas pirmajā finālmačā Andžeja Ļebedeva pārstāvētais Ribņikas ROW apmēram 14 (!) tūkstošu skatītāju klātbūtnē savā mototrekā ar 52:38 pārspēja Ļubļinas komandu "Speed Car Motor" un spēra soli tuvāk uzvarai un ceļazīmei uz Ekstralīgu, savukārt Latvijas jaunie un pavisam jaunie spīdvejisti izcēlās sacensībās Polijā un Somijā.

Ļebedevs maču pret Ļubļinas komandu sāka pārī ar Mateušu Ščepanjaku un šoreiz sākums nebija tik sekmīgs, kā vienam no ROW triecienpāriem ierasts - pirmajā savā braucienā gan uzvarēts ar 4:2 (Ļebedevs - trešais), bet tad Andžejs diskvalificēts kā kritiena izraisītājs un - 1:5. Tieši pēc tā 5. brauciena viesiem izdevās panākt neizšķirtu - 15:15. Neizšķirts bija arī pēc septiņiem braucieniem (21:21), bet tad mājinieki sāka gūt pārsvaru un liels nopelns tā gūšanā bija Ļebedevam, kurš uzvarēja savus divus nākamos braucienus - vispirms kopā ar Ščepanjaku atveda 4:2, bet tad pārī ar Roberrtu Hmeļu - 5:1 un panāca 40:32 savas komandas labā. Pēdējā 15. braucienā Andžejs izbrauca pārī ar Kacperu Vorinu un viņi atveda 4:2, kaut gan varēja būt arī 5:1. "Mazliet kļūdījos un tas ļāva aizbraukt garām Andreasam Junsonam. Žēl, ka neizdevās uzvarēt ar 16 punktu pārsvaru, taču arī 14 punktu pārsvars ir labs pamats pirms atbildes mača Ļubļinā," vēlāk teica Andžejs.
Ļebedeva rēķinā pirmajā Nice līgas finālmačā 8 punkti. 9 punkti Ščepanjakam, bet pa 10 punktiem Vorinam, Andrejam Karpovam un Larsam Skupeņam. Atbildes mačs Ļubļinā - svētdien.
Ar Latvijas un Igaunijas jauno spīdvejistu pāra uzvaru beidzās sacensības spīdvejā 250 kub.cm klasē Zeļona Gurā (Polija) - Rīgas IK "Auseklis" pārstāvis Francis Gusts un igaunis Markuss Maksimuss Lills ieguva 16 punktus (katram - pa 8 punktiem) un par vienu punktu apsteidza Zeļona Guras un Gožuvas pāri (Fabians Raguss un Kamils Pitļevskis).
Savukārt otro un trešo vietu Baltijas junioru čempionātā Vārkausas mototrekā Somijā ieņēma Daugavpils spīdveja audzēkņi. Finālbraucienā uzvarēja mājinieks Anti Vuolass, otrais finišēja Daniils Kolodinskis (pārstāvēja Kohtla-Nimmes komandu no Igaunijas), bet trešais - Ernests Matjušonoks. Mazāk veiksmīgas šīs sacensības bija rīdziniekiem - IK "Auseklis" motobraucēji Rūdolfs Sproģis, Ričards Ansviesulis un Kristers Lumanis ieņēma attiecīgi 5., 8. un 10. vietu.
Šīs nedēļas nogalē - pēdējās spīdveja sacensības šajā sezonā Latvijā. Vispirms sestdien Biķernieku mototrekā Rīgā risināsies Baltijas spīdveja līgas pēdējais posms, bet svētdien Daugavpilī - Latvijas atklātais čempionāts (abu sacensību sākums - plkst. 15).