Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīve" - grauj, Ļebedevs kāpj augstāk

"Lokomotīve" - grauj, Ļebedevs kāpj augstāk
Andžejs Ļebedevs mačā pret Ravičas komandu atveda 15 no 15 iespējamajiem punktiem un pašreiz ir trešais labākais braucējs Polijas 1. līgas klubu čempionātā.

Daugavpils "Lokomotīves" spīdvejisti guva graujošu uzvaru pār Ravičas "Kolejarz" komandu Polijas 1. līgas klubu čempionātā - 62:28. Mototrekā bija divas dažādu līmeņu komandas, kas tikai lieku reizi atgādināja, ka 2. līgā mums nav, ko darīt un tur mēs nedrīkstam nonākt.

Ravičas komandas rindās nebija divu spēcīgu braucēju - amerikāņa Raijena Fišera un brita Džeisona Doila, taču tik un tā uz tik graujošu uzvara pār pastarīti diezin vai kāds no apmēram 4000 skatītājiem "Lokomotīves" mototrekā cerēja. Mača liktenis patiesībā tika izšķirts jau pēc pirmajiem pieciem braucieniem - 4:2 uzvarai pirmajā braucienā sekoja četras pēc kārtas 5:1 uzvaras (pavisam mūsējiem bija 7 šādas uzvaras) un kopējais rezultāts kļuva 24:6. Turpinājumā vajadzēja pārsvaru audzēt, ko mājiniekiem arī izdevās paveikt.
Tā saukto komplektu - maksimālo punktu skaitu - atveda Andžejs Ļebedevs - 15 no 15 iespējamajiem punktiem. 11 punktu bija Maksima Bogdanova rēķinā (jācer, ka būs atguvis pārliecību), 10 - Kjastam Podžukam, 9 - Jūnasam Kīlmekorpi (sestdien uzvarēja "Grand Prix:" seriāla otrajā posmā garajā trekā un kļuva par līderi kopvērtējumā), pa 7 - Romānam Považnijam un Vjačeslavam Giruckim, 3 punkti - Ivanam Plešakovam (17 gadus vecais Jevgeņijs Kostigovs debitēja Eiropas junioru čempionātā Makonas mototrekā Francijā un ieguva 6 punktus; finālā netika).

Punktu komplekts ļāva Andžejam Ļebedevam pakāpties divas vietas augstāk un ieņemt 3. vietu starp visiem 1. līgas spīdvejistiem - viņam tagad ir caurmērā 2,30 punkti vienā braucienā. Priekšā ir tikai Zviedrijas izlases braucējs Tomass H. Junasons no Gdaņskas komandas (2,61) un Macejs Kucjapa no Ļubļinas komandas (2,39), savukārt nākamais labākais juniors Kristians Piščeks no Gdaņskas kluba ieņem tikai 20. vietu (1,86). Kjasts Podžuks pakāpies vienu vietu augstāk - viņš tagad ir astotais labākais caurmērā vienā braucienā gūto punktu ziņā (2,11).

Nākamais mačs "Lokomotīvei" būs 30. jūnijā pret līderi Gdaņskā, bet mājās nākamais mačs būs 7. jūlijā pret vēl vienu līderi - Grudzjoncas komandu.


, 2013-06-17 12:16, pirms 11 gadiem
Jūs grāva pirms pāris dienām Ļubļinā 60:30, tad tas tā normāli un klusi.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).