Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Otrās kārtas septiņniekā - tikai Ļebedevs

Otrās kārtas septiņniekā - tikai Ļebedevs
Andžejs Ļebedevs kļuva par pirmo "Lokomotīves" braucēju, kurš šosezon tika iekļauts Polijas "Nice" spīdveja līgas kārtas simboliskajā septiņniekā.

Polijas 'Nice" spīdveja līgas 2. kārtas simboliskajā septiņniekā no Daugavpils "Lokomotīves" braucējiem ir iekļauts tikai Andžejs Ļebedevs - kā viens no diviem labākajiem junioriem. Andžejs šoezon kļuva par pirmo mūsu komandas pārstāvi kārtas All Star septiņniekā.

Mačā ar Ļubinas komandu savā mototrekā, ko "Lokomotīve" pabeidza neizšķirti 45:45, Andžejs Ļebedevs uzvarēja trijos braucienos, bet kopā viņa rēķinā bija 10 punktu. Kā otrs juniors 2. kārtas septiņniekā iekļauts 17 gadus vecais Kacpers Vorina no Ribņikas ROW (9 punkti mačā ar vienu no līgas favorītēm Bidgoščas komandu "Polonia").
Pieaugušo piecnieks kārtas simboliskajā septiņniekā ir šāds: Mihals Ščepanjaks (ROW), Deivijs Vats (Ļubina), Damjans Adamčaks (Gņezno "Start"), Andrejs Karpovs (Grudzjonca) un Kennijs Larsens (Žešuvas PGE "Marma").
Nākamo maču "Lokomotīve" aizvadīs tikai 4. maijā, kad savā mototrekā uzņems Lodzas "Orzel" komandu, bet pirms tam - 1. maijā - Ļebedevs un Ķasts Puodžuks startēs Eiropas pāru čempionāta pusfinālā Debrecenā (Ungārija). Savukārt 3. maijā Ļebedevs brauks pasaules junioru čempionāta pusfinālā Štrālzundē (Vācija).


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).