Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Vai spīdveja čempiona tituls paliks mājās?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Vai spīdveja čempiona tituls paliks mājās?
Grigorijs Laguta savulaik tieši "Lokomotīves" rindās kļuva par vienu no labākajiem meistariem un joprojām ir daudzu Latvijas spīdveja cienītāju elks
Foto: Jevgēņijs Jaņens, Sportacentrs.com

Svētdien Daugavpils "Lokomotīves" mototrekā risināsies Latvijas atklātais čempionāts spīdvejā. Pēdējos divus gadus tituls ir palicis mājās, jo par čempioniem kļuva attiecīgi Maksims Bogdanovs 2012. gadā un Andžejs Ļebedevs pagājušajā gadā (Andžejs ir jaunākais čempions Latvijas spīdveja vēsturē), taču pirms tam trīs reizes pēc kārtas uzvarēja "daļēji savējais" (viņa dzīvesbiedre ir no Daugavpils un ģimene dzīvo Daugavpilī) Grigorijs Laguta.

Šodien Biķerniekos viens no Krievijas izlases līderiem un Eiropas eksčempions Grigorijs Laguta piedalīsies paraugreniņā, kurā no plkst. 15 savus spēkus spīdvejā varēs izmēģināt jebkurš Latvijas motosportists, bet svētdien Grigorijs Laguta būs galvenais favorīts Latvijas atklātajā čempionātā.
Sacensībās piedalīsies visi pašmāju braucēji, kā arī vairāki uzaicināti ārzemju spīdvejisti, starp kuriem "Lokomotīve" cer izvēlēties sev leģionārus nākamajai sezonai - kluba vadība jau ir nolēmusi, ka neviens no šīs sezonas leģionāriem komandā nepaliks un laikam tieši tāpēc neviens no viņiem svētdien nestartēs (izņemot Denisu Gizatuļinu, kurš komandā iekļāvās sezonas beigās). Starp potenciālajiem "Loko" braucējiem vispirms ir jāmin 2013. gada Austrālijas vicečempionu Dakotu Nortu, zviedru Matiasu Tērnblomu, 18 gadus veco čehu talantu Eduardu Krčmaržu, kā arī poļus Dāvidu Lampartu un Miroslavu Jabloņski. Interesanti būs redzēt 18 gadus veco somu Niki Lunnu, kuru uzskata par pēdējo gadu lielāko somu spīdveja talantu, taču kuram vēl trūkst tamlīdzīga līmeņa sacensību pieredzes.
Katrā ziņā mūsu labākajiem spīdveja meistariem nebūs viegli paturēt titulu vēl uz vienu gadu mājās.