Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Zviedrijai fiasko, Latvijas spīdvejisti cīnīsies ar ASV un Lielbritāniju

Zviedrijai fiasko, Latvijas spīdvejisti cīnīsies ar ASV un Lielbritāniju
Gregs Henkoks izvilka ASV izlasi
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Šovakar notikušajā Pasaules kausa izcīņas otrajā pusfinālā spīdvejā pārliecinošu uzvaru svinēja Dānijas komanda, aiz sevis atstājot Lielbritāniju un ASV. Sensacionāli pēdējā palika Zviedrija. Ceturtdienas "race-off" Latvija tiksies ar Lielbritāniju, Austrāliju un ASV.

Latvijas spīdvejisti vakardienas pirmajā pusfinālā ieguva trešo vietu, pirmo reizi vēsturē kvalificējoties "race-off", kas notiks ceturtdien Prāgā. Tur četras izlases sadalīs pēdējo ceļazīmi uz lielo finālu. Finālā vieta jau garantēta mājiniecei Čehijai, Polijai un arī Dānijai, kas šovakar Anglijā uzvarēja otrajā pusfinālā.

Dānija bija izteikta favorīte vēl pirms otrā pusfināla sākuma, jo sastāvs nokomplektēts ļoti iespaidīgi - Niki Pedersens, Mikaels Jepsens Jensens, Kenets Bjere, Nils Kristians Iversens. Kā arī bija gaidāms, konkurenci dāņiem mēģināja sastādīt Lielbritānija, taču resursu britiem pietrūka. Labi brauca Tajs Vofindens un Kriss Hariss, bet pārējie braucēji nebija tik labi palīgi.

Par sensāciju parūpējās ASV, kas aiz borta atstāja Zviedriju. Zviedriem savainojumu dēļ nevarēja braukt Andreass Junsons, Antonio Lindbeks, Magnuss Zeterstrēms, Fredriks Lindgrēns, Peters Karlsons un Linuss Sundstrēms, tādēļ sastāvs nebija tas spēcīgākais. Lai nu kā, uz papīra Zviedrija bija favorīte uz trešās vietas iegūšanu, taču ASV izvilka tās līderis 43 gadus vecais Gregs Henkoks. Henkoks vienatnē atveda 16 no 24 punktiem, kas ļāva amerikāņiem pēc daudzu gadu pārtraukuma atkal pietuvoties pasaules elitei.

Ceturtdien plkst. 20:00 pēc Latvijas laika latvieši cīnīsies ar Austrāliju, Lielbritāniju un ASV. Favorīti būs austrālieši un briti, bet Latvijai un ASV tiek atvēlēta cīņa par trešo vietu. Mūsējie gan var pārsteigt, jo Čehijas treks ir pazīstams labāk nekā daudziem no konkurentiem. Plašāka informācija par "race-off" un Latvijas izredzēm tajā sekos vēlāk.

Pasaules kausa 2. pusfināls

VValstsP
1.Dānija49
2.Lielbritānija35
3.ASV24
4.Zviedrija18

, 2013-07-16 00:35, pirms 11 gadiem
Nu mači bija interesanti, šovakar dāņi bija tikpāt stipri kā poļi mūsu pusfinālā, bet zviedri izgāzās pirmkārt jau taktiski, uzliekot kā džokeri vienu no saviem vājākajiem pret tādu pašu džokeri tajā pašā braucienā amerikāņa Henkoka personā...
Tas nu gan bija stulbs komandas gājiens, jo Henkoks kā džokers atveda 6 pt. (3x2), bet zviedram palika nullīte (0x2)... Tā rezultātā zviedru tobrīd +2 pārvērtās -4 un kļuva par lūzuma punktu mačā par 3. vietu.
Taču arī summā zviedri bāli izskatījās, par ko Toļiks, labs šī sporta eksperts, pat sašauts vienubrīd izklausījās... Vai nu angļu treks, vai kas cits, bet zviedriem tiešām melnā pirmdiena.

P.S. Pateicoties Toļikam, viņa un šī autora rakstiem par spīdveju SC/SA+, kā arī VSB translācijām, nu esmu kļuvis par spīdveja fanu! Bet galvenais iemesls, protams, ir mūsu izlases panākumi, un ceru, ka mūsējie parādīs zobus pasaules varenajiem arī RACE-OFF ceturtdien!
, 2013-07-16 01:08, pirms 11 gadiem
Zviedriem jau pēdējā GP negāja kad visi Zviedri kas bija notraumējās! Tagad atkal Zviedriem nepaveicās!
Bet nu no šīm komandām līdvērtīgakais sastāvs bija Dāņiem, bet pārējiem visi ceturtie numuri bija galigi garaam!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-18 09:55, pirms 11 gadiem
lai veicas, USA janem obligati!! par lielo Latviju
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.