Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Podžuks pārliecinoši tiek GP atlases pusfinālā, Ļebedevam izgāšanās

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Podžuks pārliecinoši tiek GP atlases pusfinālā, Ļebedevam izgāšanās
Kjasts Podžuks
Foto: Jevgēņijs Jaņens, Sportacentrs.com

Latvijas spīdvejists un 2005. gada Eiropas junioru vicečempions vienīgais no Latvijas trio spējis kvalificēties "Grand Prix" seriāla kvalifikācijas maču pusfinālam. Savā kvalifikācijas grupā viņš ieņēma dalītu trešo vietu.

Šodien tika aizvadītas "Grand Prix" seriāla kvalifikācijas sacensības. Vairākos pusfinālos dalībnieku sastāvs bija ļoti spēcīgs. Tarnuvā nesekmīgi nostartēja Latvijas pirmais numurs Maksims Bogdanovs, kurš ieņēma tikai 11. vietu, tādēļ atlika cerēt uz Kjastu Podžuku un Andžeju Ļebedevu, kuri startēja Vācijā. Sastāva ziņā šī atlases grupa bija krietni vien vājāka.

Diemžēl Andžejs Ļebedevs sagādāja pamatīgu vilšanos. Pirmajās trīs braucienu sērijās viņš palika pēdējais. Pēdējās divās viņam trešās vietas, kas ļāva tikt līdz 15. vietai 17 spīdvejistu konkurencē.

Labāko deviņu braucēju vidū izdevās tikt Kjastam Podžukam. Kjasts bija lielisks jau pirmajā braucienu sērijā, tiekot pie uzvaras. Pēc tā iegūta viena otrā vieta, kā arī divas trešās. Lieliskās sacensības viņš noslēdza 20. braucienā, kad izcīnīja drošu pirmo vietu. Piecu braucienu summā viņam desmit punkti, kas deva dalītu 3./6. vietu. Pārbraucienā par trešo vietu Kjastam augstāk par piekto vietu neizdevās tikt.

Kjasts kā vienīgais no Latvijas braucējiem kvalificējies "Grand Prix" atlases pusfinālam. Tikšana finālā vien būtu liels sasniegums, savukārt tikt "Grand Prix Challenge" labāko trīs braucēju summā gan izklausās pēc sapņu piepildījuma. Sapņi dažreiz piepildās... Pasapņosim!

GP seriāla atlases kārta, Vācija

VBraucējsValstsP
1.Pšemislavs PavļickisPolija12
2.Peters LjungsZviedrija11
3.Mikels JensensDānija10+3
4.Kevins VelbertsVācija10+2
5.Kjasts PodžuksLatvija10+1
6.Mads KorneliusonsDānija10+0
7.Renats GafurovsKrievija9
8.Deniss AndersonsZviedrija9
9.Peters KildemandsDānija8
15.Andžejs ĻebedevsLatvija2

  +1 [+] [-]

, 2012-06-17 00:56, pirms 12 gadiem
Malacis!

     [+] [-]

, 2012-06-17 16:11, pirms 12 gadiem
vēl notika papildbrauciens par 3. vietu ... 1. Jensens 2. Velberts 3. Podžuks 4. Korneliusons ... līdz ar to Podžuks finišeja 5. vieta bet tam nav īpašas nozīmes tikai tas ka vareja tikt uz posma Goda Pjedestāla...