Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Bogdanovam neveiksme Tarnuvā

Bogdanovam neveiksme Tarnuvā
Maksimam Bogdanovam diemžel neizdevās iekļūt spīdveja GP pretendentu pusfinālā.
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Maksimam Bogdanovam neizdevās tikt spīdveja GP seriāla pretendentu pusfinālā. Kvalifikācijas sacensības Tarnuvas mototrekā Polijā viņš sāka cerīgi, taču ieguva tikai 5 punktus un ierindojās 11. vietā. Pusfinālā iekļuva pirmie deviņi.

Savā pirmajā braucienā Bogdanovs no ceturtās pozīcijas vispirms jau pirmajā aplī apsteidza Viktoru Golubovski no Krievijas, bet pēdējā līkumā pirms finiša - arī vācieti Marksi Dilgeru. Otrā vieta aiz brita Olivera Allena un divi punkti. Tālāk diemžel tik labi negāja. Nulle nākamajā braucienā un izstāšanās trešajā braucienā (tiesa, Maksims tobrīd bija ceturtais, tā ka pat punktu neveda). Tikai divi punkti pirms pēdējām divām braucienu sērijām, kurās vajadzēja uzvarēt, lai tiktu starp pirmajiem deviņiem.
Priekšpēdējā braucienā Bogdanovs finišeja trešais, bet savā pēdējā braucienā - otrais aiz slovaka Martina Vaculika, kurš ar 15 punktiem kļuva par uzvarētāju. Bogdanovam, Golubovskim un Allenam bija pa 5 punktiem un starp viņiem vēl notika papildbrauciens par rezervista vietu pusfinālā. Tajā uzvarēja Allens, bet Bogdanovs bija otrais. Žēl, jo šoreiz vietai pusfinālā, kā izrādījās, būtu pieticis pat ar 7 punktiem.

Vēlāk Gistrovas mototrekā Vācijā pusfinālā mēginās tikt Kjasts Podžuks un Andžejs Ļebedevs.


, 2012-06-16 21:05, pirms 12 gadiem
Iznemot, kā radit divus pirkstus un meli un apzināti krist sava trekā pret Gniezno, viņš neko vairāk arī nevar izdarīt.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.