Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīve" nosauc sastāvu 2018. gada sezonai

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīve" nosauc sastāvu 2018. gada sezonai
Timo Lahti (vadībā) un Ķasta Puodžuka loma nākamsezon "Lokomotīvē" būs vēl lielāka.

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komandas vadība nosauca sastāvu 2018. gada sezonai Polijas Nice spīdveja līgas čempionātam. Sastāva veidošanu ietekmēja (ierobežoja) finansiālās iespējas, taču tik un tā virknējums rādās konkurētspējīgs un vietējo jauno motobraucēju izaugsmi veicinošs.

Leģionāri pagaidām (maijā būs pirmais braucēju pāreju laiks un tad, ja ļaus rocība, tieši ārzemnieku galā komanda var tikt pastiprināta) komandā ir divi - soms Timo Lahti (GP kvalifikācijā un Eiropas čempionātā startēs ar Zviedrijas licenci) un Vadims Tarasenko (Krievija). Ar tā saukto Varšavas līgumu (bez saistībām, bet ar piederību klubam) ir 19 gadus vecais ukrainis Dmitro Mostoviks un 34 gadus vecais pieredzējušais zviedrs Daniels Davidsons.
Pašmāju pieaugušie braucēji - Ķasts Puodžuks un Jevgeņijs Kostigovs. Juniori - Dāvis Kurmis, Oļegs Mihailovs, Artjoms Trofimovs un Elvis Avgucevičs.
Kā redzams, tad starp junioriem nav Daniila Kolodinska. Viņa tēvs nolēma, ka Daniils dosies uz Poliju un nākamsezon pārstāvēs 2. līgas klubu Bidgoščas "Polonia" (šogad izkrita no Nice līgas), turklāt viņam tiks kārtota Polijas pase. Kolodinsku senči ir poļi, viņi dzīvoja Daugavpilī vēl Rečas Pospoļitas laikā un Bidgoščas kluba vadība šajā sakarā centīsies izkārtot Kolodinskim poļu pilsonību. Tiesa, pašreiz arī starp "Polonia" junioriem Daniilam vēl diezin vai uzreiz izdotos tikt pamatsastāvā, nerunājot jau nemaz par pieagušajiem (juniors drīkst būt tikai vietējais motobraucējs), bet cik ātri izdosies izkārtot Polijas pasi - tas nav paredzams. Līdz šim Daniils vēl ir maz piedalījies vērā ņemamās sacensībās un nav iespējams objektīvi spriest par viņa izredzēm nākamajā sezonā. Viņš paliek starp Latvijas junioru izlases kandidātiem (kamēr nav kļuvis par Polijas pilsoni).
Tā ka pašreiz "Loko" rindās ir četri juniori (trīs pirmie - šā gada Eiropas junioru izlašu čempionāta bronzas medaļu ieguvēji), bet maijā viņiem pievienosies vēl viens - tad 16 gadi paliks krāslavietim Ernestam Matjušonokam (šogad jau piedalījās Latvijas čempionātā un dažās sacensībās Polijā un Igaunijā).