Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevs pēc "zelta" Ļubļinā, juniori pēc pārsteiguma - Krosno

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevs pēc "zelta" Ļubļinā, juniori pēc pārsteiguma - Krosno
Andžejs Ļebedevs šovakar Ļubļinā centīsies kļūt par Eiropas čempionu spīdvejā.

Šodien Polijā var tikt atšķirtas divas jaunas lappuses Latvijas spīdveja vēsturē - Andžejs Ļebedevs Ļubļinas mototrekā aizvadīs Eiropas čempionāta ceturto un pēdējo finālposmu, kurā centīsies saglabāt pirmo vietu un iegūt titulu, savukārt Latvijas junioru izlase Krosno mototrekā pirmo reizi vēsturē startēs Eiropas junioru komandu čempionāta finālā un centīsies pārsteigt (lasi - iegūt medaļas).

Pēc trim finālposmiem uz titulu un medaļām reāli pretendē 5-6 motobraucēji - Andžeja Ļebedeva rēķinā ir 38 punkti, viņam ar 34 punktiem seko čehs Vāclavs Miliks, pa 32 punktiem ir zviedram Andreasam Junsonam un krievam Artjomam Lagutam, polim Kžištofam Kaspžakam ir 26, bet viņa tautietim Mateušam Ščepanjakam ir 24 punkti. Kārtis var pajaukt vēl vismaz 6-7 braucēji, kuyriem pašiem vairs gandrīz nav izredžu uz medaļām, taču kuri ir pietiekami meistarīgi, lai atsevišķā posmā būtu trijniekā vai pat uzvarētu (piemēram - nākamā gada "Grand Prix" pretendentu fināla uzvarētājs polis Pžemislavs Pavļickis, kura rēķinā ir 23 punkti).
Poļu kolēģi ir parēķinājuši, cik punktu vajadzēja titula un medaļu iegūšanai iepriekšējos piecos gados - titulu varēja iegūt attiecīgi ar 48, 47, 54, 58 un 40 punktiem. Andžeja rēķinā ir 38 punkti, tuvākais sekotājs atpaliek par četriem punktiem un tas nozīmē, ka 12-13 punktus pēdējā finālposmā noteikti vajadzēs. Var, protams, būt dažādi pavērsieni, taču ar duci vai velna duci punktu titulam jāpietiek jebkurā gadījumā.
Ļoti svarīgs daugavpilietim un viņa konkurentiem būs jau 2. brauciens, kurā tiksies Ļebedevs, krievs Andrejs Kurjašovs (19 punktu), Miliks un Laguta. Trīs no četriem galvenajiem pretendentiem uz titulu - vienā braucienā!
Eiropas čempionātos Latvijas spīdvejistiem medaļu vēl nav - augstākās vietas finālposmu summā ir Ķasta Puodžuka 4. vieta un Ļebedeva 5. vieta 2012. gadā, kā arī Maksima Bogdanova 6. vieta 2014. gadā (jāpiebilst, ka GP braucēji Eiropas čempionātā piedalās kopš 2013. gada). Andžejs labi aizvadīja abus pusfinālmačus Zviedrijas Elitserien čempionātā Eskilstūnas komandas rindās, taču Polijā viņam pēdējā laikā braukšana īsti nevedās un poļu kolēģi to skaidroja ar tehniska (motocikla) rakstura problēmām. Jācer, ka šovakar tādu nebūs.
Eiropas čempionāta pēdējā finālposma sākums šovakar Ļubļinā plkst. 20 pēc Latvijas laika. Jau vakar uz Ļubļinu devās līdzjutēji no Daugavpils.
Sacensības Ļubļinā vēl nebūs sākušās, bet Krosno jau būs noskaidrota šā gada spēcīgākā Eiropas junioru izlase (ja korekcijas vienā vai otrā vietā neieviesīs laika apstākļi). Latvijas junioru izlase Eiropas komandu čempionātā piedalās otro reizi un ar otro piegājienu izdevās tikt finālā (pusfinālā lietus dēļ nepabeigtās sacensībās savā mototrekā izdevās pārspēt Zviedriju, Krieviju un Ukrainu). Sacensību sākums Krosno būs plkst. 16.30 pēc Latvijas laika un mūsējiem pretī stāsies Polija, Dānija un Vācija. Galvenās pretendentes uz titulu ir Polija un Dānija (poļiem savainojuma dēļ nebūs junioru pasaules čempionāta līdera Maksima Drabika, savukārt treneris slavenais Hanss Nīlsens salīdzinājumā ar pusfinālu nomainīja trīs no četriem braucējiem), bet Vācija un Latvija spēkosies par bronzas godalgām. Slikti, ka sliktu laika apstākļu dēļ šīs sacensības nenotika tad, kad tām vajadzēja notikt, jo tad vāciešu rindās nebūtu bijis viņu līdera Mihaēla Hērtela (bija aizņemts GP posmā garajā trekā jeb hipodromā), taču tik un tā mūsu junioriem - Jevgeņijam Kostigovam, Oļegam Mihailovam, Dāvim Kurmim un Artjomam Trofimovam - ir pa spēkam ieņemt trešo vietu. Ja to izdosies izdarīt, tad pirmo reizi būsim trijniekā junioru komandu Eiropas čempionātā un pirmo reizi šo sacensību vēsturē trijniekā būs izlase, kurā ir tikai viena kluba - Daugavpils "Lokomotīves" - braucēji.

     [+] [-]

, 2017-09-22 22:15, pirms 7 gadiem
Paziņots Eiropas čempionāta spīdvejā ceturtā posma norises laiks - 14.10.2017. pl. 19.30 pēc Latvijas laika. Ļubļinas mototreks. Tiešraide - Eurosport kanālā.