Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Spīdvejistam Ļebedevam 13.vieta Eiropas čempionāta otrajā finālposmā

Spīdvejistam Ļebedevam 13.vieta Eiropas čempionāta otrajā finālposmā
Andžejs Ļebedevs
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

LETA. Pērnā gada Eiropas čempions spīdvejā Andžejs Ļebedevs sestdien Gistrovas trekā Vācijā ieņēma 13.vietu šīs sezonas otrajā finālposmā.

No pieciem braucieniem Ļebedevs divos finišēja otrais, pa reizei bija trešais un ceturtais, bet vienā braucienā viņu piemeklēja tehniskas problēmas. Summā daugavpilietis tika pie pieciem punktiem, kas viņam deva 13.vietu. Otrajā finālposmā uzvarēja talantīgais brits Roberts Lamberts, finālbraucienā atstādams aiz sevis dāņu Leonu Madsenu un Mikelu Mihelsenu. Lamberts un Madsens šajā etapā izcīnīja pa 14 punktiem, kamēr Mihelsens iekrāja 11 punktus.

Tikmēr pirmā posma uzvarētājs Jaroslavs Hampels no Polijas šoreiz samierinājās ar astoto vietu. Kā vēstīts, pirmajā posmā Gņezno Ļebedevs ar pieciem punktiem ieņēma 15.vietu. Pēc diviem posmiem līderis ar 25 punktiem ir Hampels, 22 punkti ir Madsenam, bet pa 20 punktiem guvuši Lamberts un Mihelsens. Tikmēr Ļebedevs ar desmit punktiem ieņem 14.pozīciju un reāli nepretendē uz titula aizstāvēšanu.

Eiropas čempions tiks noskaidrots četros finālposmos. Trešais etaps norisināsies 18.augustā Daugavpilī, bet 15.septembrī norisināsies posms Polijas pilsētā Hožovā. Pērn Ļebedevs veica spilgtu ierakstu Latvijas motosporta vēsturē, izcīnot Eiropas čempiona titulu. Ļebedeva uzvara Eiropas čempionātā nozīmē to, ka viņš arī šogad brauks visos šo sacensību finālposmos. Zīmīgi, ka Latvijas pārstāvis pērn pie braukšanas visos finālos tika vien ar rīkotāju piešķirto īpašo ielūgumu.

Vēl 2014.gadā Maksims Bogdanovs Eiropas čempionātā izcīnīja sesto vietu un kļuva par pirmo Latvijas sportistu, kurš šajās sacensībās iekļuvis pirmajā sešiniekā. Pērn Ļebedevs tika kronēts par Zviedrijas čempionu un Polijas čempionātā izcīnīja sudrabu, tādējādi gūstot medaļas abos pasaules spēcīgākajos komandu čempionātos. Tiesa, šī sezona viņam iesākusies ne pārāk veiksmīgi un Latvijas vadošais spīdvejists izīrēts Polijas pēc spēka otrās līgas komandai.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-07-15 00:52, pirms 6 gadiem
Вы бросите курить навечно за одну ночь, если воспользуетесь этим советским методом https://elbo.in/vdoh Не прикладывая никаких волевых усилий я просто забыл о сигаретах и не курю 2 года, а курил 16 лет!
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.