Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Ļebedevs turpina rakstīt vēsturi un kļūst par Eiropas līderi

Ļebedevs turpina rakstīt vēsturi un kļūst par Eiropas līderi
Andžejs Ļebedevs kļuvis par Eiropas čempionāta līderi!

Latvijas spīdvejists Andžejs Ļebedevs Eiropas spīdveja čempionāta 2. finālā izcīnījis otro vietu un kļuvis par kopvērtējuma līderi! Līdz šim neviens Latvijas braucējs ne reizi Eiropas čempionāta posmos nav izcīnījis otro vietu, kā arī nekad nav bijis Eiropas čempionāta kopvērtējuma vadībā!

Andžejs Ļebedevs Eiropas čempionāta pirmajā fināla posmā izcīnīja Latvijai pirmo godalgu šāda ranga sacensībās, iegūstot trešo vietu. Par uzvarētāju kļuva "wild card" īpašnieks polis Jaroslavs Hampels, kurš citos posmos piedalīties nevarēs. Šodien tika aizvadīts otrais posms, kurā labākie braucēji sacentās Vācijas pilsētā Gistrovā.

Ļebedevs iesāka sacensības ar trešo vietu, taču turpinājumā bija fantastiski ātrs un uzvarēja divos braucienos pēc kārtas. Ceturtajā braucienu sērijā Ļebedevs ļoti sarežģītā situācijā no ceturtās vietas izrāva otro pozīciju, kas deva labas izejas pozīcijas pirms pēdējā brauciena. Tajā Ļebedevs vēlreiz pierādīja, ka šobrīd ir viens no pasaulē ātrākajiem spīdvejistiem un izcīnīja pirmo vietu! Arī kopvērtējumā tobrīd Andžejs kļuva par līderi un automātiski kvalificējās lielajam finālam. Pa 12 punktiem bija arī Artjomam Lagutam un mājinieku cerībai Kajam Hukenbekam, taču papildus rādītāji bija labāki latvietim.

Pēdējās cerības braucienā Hukenbeks, atrodoties vadošajā pozīcijā, krita pirmajā virāžā. Atkārtotajā startā praktiski tajā pašā vietā tuvu kritienam bija arī polis Mateušs Ščepaņjaks, taču spēja savaldīt motociklu. Poļa kļūdu izmantoja konkurenti Kšištofs Kaspžaks un čehs Vāclavs Miliks.

Finālā kā pirmais celiņu izvēlējās Andžejs un izvēlējās ārējo celiņu. Galvenais konkurents Laguta deva priekšroku pirmajam ceļam un nekļūdījās. Saspringtā cīņā Laguta pēc starta aiztraucās pirmais, bet Ļebedevam par otro pozīciju nācās pacīnīties ar Kaspžaku. Ātrajā trekā Ļebedevs noturēja otro vietu un kļuva par pirmo latvieti, kurš ieguvis otro vietu Eiropas čempionāta finālā! Vēl vairāk, pēc diviem no četriem paredzētajiem fināliem Ļebedevs kļuvis par līderi!

Nākamais posms tiks aizvadīts Zviedrijā, bet lielais fināls 16. septembrī Polijas pilsētā Ļubļinā!

Eiropas čempionāta fināla 2.posms

VBraucējsValstsP
1.Artjoms LagutaKrievija15
2.Andžejs ĻebedevsLatvija14
3.Kšištofs KaspžaksPolija11
4.Vāclavs MiliksČehija9
5.Mateušs ŠčepaņjaksPolija10
6.Kajs HukenbeksVācija12

Eiropas čempionāta kopvērtējums (aizvadīti 2 no 4 posmiem)

VBraucējsValstsP
1.Andžejs ĻebedevsLatvija25
2.Arjoms LagutaKrievija24
3.Vāclavs MiliksČehija21
4.Kšištofs KaspžaksPolija20
5.Mateušs ŠčepaņjaksPolija19
6.Andreass JunsonsZviedrija18
7.Pšemislavs PavļickisPolija17
8.Andrejs KudrjašovsKrievija16

, 2017-07-15 21:48, pirms 7 gadiem
Grigorijs Laguta latvietis, bet Artjoms Laguta krievs? Tā ir sakritība?
https://www.youtube.com/watch?v=ggx...
, 2017-07-15 22:00, pirms 7 gadiem
.............. rakstīja: Grigorijs Laguta latvietis, bet Artjoms Laguta krievs? Tā ir sakritība?
https://www.youtube.com/watch?v=ggxLNen4Fd0
Kāds vēl latvietis...
Bet par Ļebedevu patiess prieks.
, 2017-07-15 22:13, pirms 7 gadiem
.............pirms 23 min.
Grigorijs Laguta latvietis, bet Artjoms Laguta krievs? Tā ir sakritība?
https://www.youtube.com/watch?v=ggx...
Viņš vienu brīdi brauca ar Latvijas licenzi.
, 2017-07-15 22:13, pirms 7 gadiem
Kad pirms paris gadiem,sis paradijas TV (spidveijs,vienmer licies amizanti interesants sporta/moto veids. Paiet 10 nemanami gadi,un Latvietisi jau cinas par medaliem! Tas ir forsi
, 2017-07-15 22:22, pirms 7 gadiem
Belash rakstīja: .............pirms 23 min.
Grigorijs Laguta latvietis, bet Artjoms Laguta krievs? Tā ir sakritība?
https://www.youtube.com/watch?v=ggx...
Viņš vienu brīdi brauca ar Latvijas licenzi.
ok, skaidrs... biju iedomājies,ka viņš ir nokārtojis LV pilsonību.. tādēļ arī nesapratu. paldies
, 2017-07-16 01:15, pirms 7 gadiem
Nu ko lai saka Malacis, tā lai tā turpin, arī atlikušos mačus! Lai jau tehnika tik viņu nepieviļ!
, 2017-07-16 04:13, pirms 7 gadiem
Gulbis Andzejs EU leader = Andzejs PasechniXXX NBA rubiins!!!
, 2017-07-16 04:14, pirms 7 gadiem
Latwija tipa baigi rullee!!!
, 2017-07-16 09:35, pirms 7 gadiem
Grigorijs Laguta dzīvo Daugavpilī,apprecējies ar daugavpilieti,ziemā dažreiz redzēts skijoringa ziemas krosā,kur ieņēma vadošās vietas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.