Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Jūnass Kīlmekorpi - pirmais solis titula atgūšanā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Jūnass Kīlmekorpi - pirmais solis titula atgūšanā
Jūnass Kīlmekorpi spēra pirmo soli pretī piektajam pasaules čempiona titulam spīdvejā garajā mototrekā.

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komandas leģionārs soms ar Zviedrijas pilsoņa pasi Jūnass Kīlmekorpi spēris pirmo soli, lai atgūtu pasaules čempiona titulu garajā mototrekā jeb hipodromā - viņš pārliecinoši uzvarēja pirmā finālposma sacensībās Herksheimā (Vācija).

"Lidojošais soms", kā Jūnasu sauc spīdveja aprindās tieši garajā mototrekā gūto panākumu dēļ (šeit ātrums taisnē nereti sasniedz 160-170 km stundā!), par pasaules čempionu kļuva četrus gadus pēc kārtas (2011-2013), bet pērn piekāpās vācietim Ērikam Risam (savulaik pazīstamā vācu spīdvejista, Vācijas izlases pirmā numura Gerda Risa dēls).
Jau kvalifikācijā Kīlmekorpi sasniedza labāko apļa laiku, bet pamatsacensībās uzvarēja trijos no pieciem braucieniem un bija pirmais arī finālā. Pusfinālā Jūnass bija trešais, taču iepriekš sakrāto punktu pietika, lai tiktu finābraucienā, kurā tika pārspēti francūzis Dmitrijs Beržē, vācietis Mihaēls Hērtels, holandietis Janniks de Jongs un vēl viens francūzis Metjū Tresarjē. Pašreizējam titula īpašniekam Ērikam Risam pietrūka viena punkta, lai tiktu finālā... Taisnības pabad gan jāpiezīmē, ka Risam tās bija pirmā sacensības pēc savainojuma izārstēšnas.
Pēc pirmā posma Kīlmekorpi ir 22 punkti, 20 - Tresarjē, pa 18 punktiem - Beržē un Hērtelam, 17 - de Jongam, pa 15 - Risam, viņa tautietim Jērgam Tebem un holandietim Teo Pijperam.