Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Wild card saņem Iversens, Jepsens Jensens, Batčelors un Junasons

Wild card saņem Iversens, Jepsens Jensens, Batčelors un Junasons
Nīlss Kristians Iversens GP seriālā piedalīsies arī nākamsezon. Tas ir tikai likumsakarīgi.

Kļuvis zināms 2015. gada spīdveja "Grand Prix" seriāla dalībnieku pamatsastāvs un tajā ir daži pārsteigumi - piemēram, zviedrs Tomass H. Junasons, kurš arī saņēma sezonas wild card jeb īpašo ielūgumu no seriāla rīkotājiem.

Vietu 2015. gada GP seriālā spīdvejā sev automātiski nodrošināja šā gada pirmais astoņnieks kopvērtējumā - Gregs Henkoks (ASV), Kžištofs Kaspžaks (Polija), Nikijs Pedersens (Dānija), Tais Vofindens (Lielbritānija), Matejs Žagars (Slovēnija), Andreass Junsons (Zviedrija), Kriss Holders (Austrālija) un Jaroslavs Hampels (Polija). Klāt nāca pretendentu fināla pirmais trijnieks, bet, tā kā finālā uzvarēja Žagars, tad kopā ar Krisu Harisu (Lielbritānija) un Džeisonu Doilu (Austrālija) GP seriāla pamatsastāvā iekļuva arī 4. vietas ieguvējs Macejs Janovskis (Polija). Palika vēl četras vietas (vēl viena vieta pienākas katra posma rīkotājiem).
Nebija šaubu, ka sezonas wild card saņems pagājušā gada 3. vietas ieguvējs kopvērtējumā dānis Nīlss Kristians Iversens, kurš šo sezonu nepabeidza savainojuma dēļ un tikai tāpēc palika ārpus astoņnieka. Attiecībā uz pārējiem bija dažādi varianti un, piemēram, diezgan nopietni tika pieminēta Grigorija Lagutas piedalīšanās, tika minēts arī dānis Peters Kildemands, kurš aizvadīja lielisku sezonu, taču ne viens, ne otrs netika uzaicināti. Malā palika arī austrālietis Darsijs Vords, kurš neizgāja alkohola testu pirms Latvijas GP izcīņas Daugavpilī un galīgais lēmums par kura sodu būs tuvākajā laikā. Malā palika zviedrs Fredriks Lindgrens, savukārt Emīls Saifutdinovs jau iepriekš bija pateicis, ka GP seriālā nepiedalīsies.
Pārējās trīs sezonas wild card saņēma dānis Mihaels Jepsens Jensens, kurš aizvadītajā sezonā sekmīgi aizstāja savainotos braucējus (divreiz iekļuva finālā) un kurš ir jauns talantīgs braucējs, bet "svaigas asinis" GP seriālā vajadzīgas (2012. gadā Jepsens Jensens uzvarēja GP posmā Vojensā). Loģiska izvēle. Tika uzaicināts austrālietis Trojs Batčelors, kurš šogad sekmīgi aizvadīja savu pirmo pilno GP seriālu, kā arī - zviedrs Tomass H. Junasons, kura izvēle bija lielākais pārsteigums. Viņš ir ļoti labs braucējs, viņš sešas reizes startēja ar Zviedrijas posma wild card un vienreiz pat tika finālā, bet... Ne ar tik skaļu jeb piesaistošu vārdu. No otras puses - jauns vārds GP seriālā rada jaunu intrigu.Starp citu, viens no Junasona komandas jeb mehāniķiem ir pieckārtējais Latvijas čempions un savulaik mūsu spīdveja pirmais numurs Andrejs Koroļovs.


, 2014-10-14 21:46, pirms 10 gadiem
nu vo Griša nedabuja!
žēl!
Junasons gan parsteigums bet tik cik braucis tik stabili kadi 8-9 punkti! redzes ka bus sezonaa
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.