Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Mihailovs - Eiropas U21 finālā, "Jaunība" un "Auseklis" - Baltijas līgā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Mihailovs - Eiropas U21 finālā, "Jaunība" un "Auseklis" - Baltijas līgā
Oļegs Mihailovs arī Eiropas U21 junioru čempionāta finālā centīsies spēkoties par medaļu.

Šovakar Štrālzundes mototrekā Vācijā risināsies U21 Eiropas čempionāta fināls, kurā piedalīsies daugavpilietis Oļegs Mihailovs, savukārt Vārkausas mototrekā Somijā jaunie spīdvejisti no Daugavpils "Jaunības" Ernests Majušonoks un Elvis Avgucevičs, kā arī Rīgas IK "Auseklis" puiši Rūdolfs Sproģis, Ričards Ansviesulis un Kristers Lumanis nedēļas nogalē piedalīsies Baltijas spīdveja līgas priekšpēdējā posma sacensībās (risināsies arī individuālās sacensības, kurās piedalīsies arī daugavpilietis Daniils Kolodinskis).

Latvijas spīdveja juniori šosezon trīs reizes jau kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena - Oļegs Mihailovs un Artjoms Trofimovs ieguva bronzas medaļas Eiropas U19 kausa izcīņā pāriem, Mihailovs ieguva "bronzu" Eiropas U19 čempionātā, bet Latvijas junioru izlase (Mihailovs, Trofimovs, Dāvis Kurmis, Matjušonoks un Avgucevičs) ieguva bronzas medaļas Eiropas junioru U21 izlašu čempionātā. Vai šodien būs vēl viena medaļa?
Pagājušā gada Latvijas junioru čempions un viens no labākajiem junioriem aizvadītajā sezonā Polijas Nice spīdveja līgā Mihailovs ir viens no apmēram 8-9 pretendentiem uz medaļām. Savainojuma dēļ nevarēs piedalīties jaunais angļu talants, viens no spilgtākajiem šīs sezonas atklājumiem Daniels Bjūlijs un viņu aizstās Arslans Fajzuļins no Krievijas. Galvenie favorīti - poļi Viktors Lamparts un Dominiks Kubera, dāņi Andreass Līagers, Frederiks Jakobsens un Patriks Hansens, zviedrs Joels Klings... Jau seši. Vai Mihailovs var viņus pieveikt? Var. Atsevišķā braucienā viņš var uzvarēt jebkuru, taču ļoti daudz būs atkarīgs no stabila snieguma visos piecos braucienos. Oļegam trāpījies 13. numurs un cerams, ka tas viņam būs veiksmīgs. Pirmajā braucienā gan būs jāstartē no ceturtā jeb ārmalas celiņa (konkurenti - norvēģis Lasse Fredriksens, Fajzuļins un polis Patriks Vojdīlo), taču Štrālzundē ir diezgan garš mototreks (385 metri) un būs iespējas apdzīšanai, ja nesanāks uzvarēt startu. Tiesa, Oļegs tur nekad nav braucis, bet atsauksmes ir dažādas - Andžejs Ļebedevs, piemēram, uzskata, ka tieši starts un pirmais līkums Štrālzundes mototrekā izšķir ļoti daudz. Rezrvists U21 Eiropas čempionāta finālā būs Trofimovs.
Tieši Ļebedevs no Latvijas spīdvejistiem visbiežāk ir piedalījies Eiropas U21 junioru čempionāta finālos - piecas reizes! Divas reizes izdevās iegūt medaļu - 2013. gadā Gistrovā (Vācija) Andžejs papildbraucienā par titulu piekāpās dānim Mikelam Mihelsenam, bet pēc gada Ribņikā (Polija) papildbraucienā par 3. vietu Andžejs pārspēja citu dāni Jonasu Brīndumu Andersenu.
Pirmais medaļu Eiropas junioru čempionātos no mūsējiem 2005. gadā Mseno (Čehija) ieguva Ķasts Puodžuks - viņš toreiz bija otrais.
Vārkausas mototrekā Somijā "Jaunība" un "Auseklis" šodien un rīt brauks Baltijas spīdveja līgas priekšpēdējā posmā. Daugavpilieši ir līderi, viņi uzvarēja visos iepriekšējos posmos, bet rīdziniekiem vēl ir izredzes paspēkoties par vietu trijniekā. Interesants solās būt arī individuālais čempionāts. Pēc nedēļas - 22. septembrī - Baltijas līgas pēdējais posms risināsies Biķernieku mototrekā Rīgā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja