Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Trīs Latvijas spīdvejisti Eiropas U19 čempionāta finālā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Trīs Latvijas spīdvejisti Eiropas U19 čempionāta finālā
Ernests Matjušonoks (pa labi) Eiropas U19 čempionāta pusfinālā ieguva 14 no 15 iespējamajiem punktiem.

Divas jaunas lappuses atšķirtas Latvijas spīdveja vēsturē - pirmo reizi Eiropas U19 čempionāta finālā piedalīsies trīs mūsu motobraucēji un pirmo reizi finālā piedalīsies Rīgas spīdveja audzēkņi. Francim Gustam vieta finālā jau bija iedalīta, bet Ernests Matjušonoks un Ričards Ansviesulis to izcīnīja pusfinālā Pardubices mototrekā Čehijā.

Ernests Matjušonoks pusfinālā Pardubicē ieguva 14 no 15 iespējamajiem punktiem un ieņēma pirmo vietu, savukārt Ričards Ansviesulis ar 11 punktiem ierindojās 5. vietā. Finālā iekļuva pirmie seši - otro vietu ieņēma brits Drjū Kemps (pērn 6. vieta Eiropas U19 čempionāta finālā), trešo - dānis Esbens Hjerilds, ceturto - čehs Petrs Hlupačs (visiem pa 12 punktiem) un sesto - čehs Daniels Klima (11).
Matjušonoks ir Daugavpils "Lokomotīves" audzēknis, šosezon stabili "Loko" sastāvā ir Francis Gusts, kurš arī pirmssezonas gatavošanos veica ar daugavpiliešiem un viņa personīgais treneris ir Maksims Bogdanovs, arī Ansviesulis jau ir "Lokomotīves" pāspārnē (startēja junioru komandas rindās Polijas junioru komandu čempionātā) un, iespējams, šosezon debitēs lielajā komandā, taču gan Gusts, gan Ansviesulis ir IK "Auseklis" audzēkņi (treneris - Antonijs Kušels). Tie ir pirmie Rīgas spīdveja atjaunošanas auglīši. Jācer, ka tikai pirmie, jo vēl jau ir Rūdolfs Sproģis plus ir virkne talantīgu, bet vēl gados pārāk jaunu braucēju Daugavpilī.
Fināls notiks svētdien Žarnovicā (Slovākija) un tur konkurence būs pavisam cita - klāt nāks pagājušā gada Eiropas U19 čempions un 6. vietas ieguvējs pasaules U21 čempionātā čehs Jans Kvehs, viens no krievu spēcīgākakjiem junioriem Aleksandrs Kaibuševs (pērn 4. vieta), polis Mateušs Čerņaks (pērn 5. vieta), talantīgais dānis Markuss Birkemose, slovāku jaunā cerība Dāvids Pacalajs (Martina Vaculika pēctecis?)... Pārsteigumu var sagādāt arī kāds no nepieminētajiem. Pa trim dalībniekiem finālā būs Dānijai, Čehijai un Latvijai, pa diviem - Polijai un Lielbritānijai.
Jau sestdien Latvijas junioru izlase, kuras sastāvā minētajam trio klāt nāks Oļegs Mihailovs un Daniils Kolodinskis, piedalīsies pasaules junioru čempionāta pusfinālā, kur par vienīgo ceļazīmi uz finālu sacentīsies ar Čehijas un Slovākijas junioru izlasēm.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-15 00:19, pirms 4 gadiem
Cik noprotams,ka tik veikli visi daudzsološie Rīgas spidvejisti nonāk Daugavpils paspārnē,tad Rīgai nespīd sava komanda!!!!

     [+] [-]

, 2020-08-15 10:49, pirms 4 gadiem
No diviem vai trim braucējiem nav iespējams izveidot spīdveja komandu,turklāt tie visi ir jaunieši,arī finanses ir vajadzīgas lai uzturētu tādu komandu.