Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Bogdanovs liek panervozēt, bet pagaidām vieta trijniekā ir

Bogdanovs liek panervozēt, bet pagaidām vieta trijniekā ir
Maksims Bogdanovs
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Daugavpilī iesākušās pasaules junioru čempionāta otrā fināla sacensības. Pēc trīs braucienu sērijām Latvijas cerība Maksims Bogdanovs ieņem dalītu otro vietu, kaut arī vienā no braucieniem piedzīvoja kritienu.

Šlesers sola zelta laikus spīdvejam

Lielais spīdveja vakars iesākās ar aviomodeļa paraugdemonstrējumu, kas iesildīja apmēram astoņus tūkstošus sanākušo līdzjutēju. Skatītājus neaizbiedēja arī milzīgais karstums, tādēļ „Lokomotīves” trekā valdīja lieliska atmosfēra. Uz svinīgo atklāšanas parādi ieradās pat Ainārs Šlesers, kurš savā uzrunā solīja visiem iespējamajiem veidiem palīdzēt Daugavpils spīdvejam, lai tas jau tuvākajā laikā varētu sasniegt savu galveno mērķi – Polijas Ekstralīgu. Bet nu pietiks par politiku, ķeramies klāt sportam.

Bogdanovs lielisks, pārējiem neiet

Jau pirmajā braucienā uz starta devās Maksims Bogdanovs, kurš startēja no trešā celiņa. Starts Maksam īsti nepadevās, taču viņam tika dota otra iespēja, jo jau pirmajā virāžā zem nožogojuma ielidoja vācietis Franks Fahers, kurš bija ļoti dusmīgs par tādu notikumu pavērsienu. Jebkurā gadījumā, atkārtotajā startā piedalījās visi četri braucēji, jo Fahers krita pirmajā virāžā, tādēļ arī viņš varēja mēģināt otro reizi.

Otrajā piegājienā Bogdanovs vairs kļūdas nepieļāva, jau no starta izvirzoties pirmajā pozīcijā. Lai arī pirmajos divos apļos viņam uz papēžiem mina Martins Vaculiks, šaubas par Makša uzvaru neradās! Pirmie trīs punkti kabatā!

Otrajā braucienā līdzjutēju simpātijas bija Vadima Tarasenko pusē, kurš ikdienā pārstāv Daugavpils „Lokomotīvi”. Diemžēl 16-gadīgais Vadims pievīla savus līdzjutējus, neveiksmīgi paņemot startu, bet brauciena laikā pieļaujot vairākas rupjas kļūdas. Par laimi, lēno vācieti Kevinu Volbertu viņš apsteidza, ieņemot trešo vietu.

Trešajā braucienā uz starta stājās Latvijas pārstāvis Vjačeslavs Giruckis un „Lokomotīves” krievs Artjoms Laguta. Diemžēl abi slikti paņēma startu, trekā pieļāva vairākas kļūdas (īpaši smagi klājās Giruckim), ieņemot pēdējās divas vietas. Artjoms trešais, Vjačeslavs – ceturtais.

Bogdanovam kritiens, Giruckim pirmais punkts

Otro braucienu sērija iesākās ar Bogdanova galvenā konkurenta Hougārda uzvaru pār Vaculiku, bet nākamajā braucienā uz starta stājās Artjoms Laguta, kura galvenais konkurents bija Jurica Pavličs. Izmantojis Pavliča kļūdu pirmajā virāžā, Artjoms izrāvās pārliecinošā vadībā, taču priekšpēdējā aplī palaida sev priekšā negaidīti labi braucošo Renē Bahu – otrā vieta.

Galvenā uzmanība, protams, bija sērijas trešajam braucienam, kurā uz starta stājās Bogdanovs. Starp konkurentiem Pavļickis, Kuss un Vords. Maksim no ceturtā celiņa starts nepadevās, taču ātri vien izdevās pakāpties uz trešo vietu. Diemžēl jau pirmā apļa beigās sirdis ietrīcējās visam stadionam, jo Bogdanovs nesavaldīja savu moci un krita. Vienlaicīgi krita arī Pavļickis, un tiesneši lēma diskvalificēt tikai poli, bet Maksim tika dota otra iespēja. Salīdzinājumā ar pirmo atkārtoto startu pirmajā braucienu sērijā, šoreiz neizdevās paņemt startu, un pēc pirmās virāžas Bogdanovs bija pēdējais. Par laimi, ātri vien izdevās apsteigt Kusu, bet panākt Vordu latvietim nebija pa spēkam. Otrā vieta un divi punkti.

Sēriju noslēdza brauciens, kurā piedalījās Giruckis un Tarasenko. Lielisks starts Vadimam, labas iespējas pacīnīties par otro vietu Giruckim, taču startu nācās atkārtot, jo kā nākas nenostrādāja starta lente. Ar otro piegājienu viss bija kārtībā gan starta lentei, gan Tarasenko, kurš pārliecinoši izrāvās pirmajā vietā, izcīnot savu pirmo uzvaru. Giruckim trešā vieta, kas deva pirmos punktus.

Bogdanovs uzvar Pavliču

Trešās sērijas pirmais brauciens mazliet pārsteidza, jo pie prognozētās uzvaras netika Vaculiks, toties pirmais trijnieks zviedram Andersonam. Ar nepacietību tika gaidīts nākamais brauciens, kurā visas cerības tika liktas uz Girucki, bet tehnisks defekts neļāva viņam tikt tālāk par pirmo taisni – izstāšanās. Šis brauciens paliks atmiņā arī ar iespaidīgo kritienu, kuru izprovocēja Pavļickis, agresīvi nogāžot dāni Bahu. Atkārtotajā startā uz starta līniju devās viens Bahs un Hougārds. Kā arī bija gaidāms, uzvarēja dānis.

Bez kritieniem neiztika arī 11. braucienā, kurā savu moci nesavaldīja Tarasenko. Diemžēl tas laupīja pirmo pozīciju Bogdanovam, kurš tobrīd atradās visiem priekšgalā. Savu pārākumu pār Pavliču un Janovski „Trakais Maksis” pierādīja atkārtotajā startā, viegli izraujoties vadībā, un noturot trīs punktus. Noslēdzošajā sērijas braucienā pie trešās uzvaras pēc kārtas tika Dārsijs Vords, bet otro vietu izmisīgā cīņā, noguļot startu, izrāva Artjoms Laguta.

Pēc trīs braucienu sērijām deviņi no deviņiem iespējamajiem punktiem Vordam, bet otro vietu dala Maksims Bogdanovs un Patriks Hougārds. Visiem braucējiem vēl jāaizvada pa diviem braucieniem.

Daugavpils fināla kopvērtējums (pēc trīs sērijām)

VBraucējsValstsPunkti
1.VordsAustrālija9
2.BogdanovsLatvija8
3.HougārdsDānija8
............
7.A.LagutaKrievija5
10.TarasenkoKrievija4
13.GiruckisLatvija1

, 2010-08-14 19:51, pirms 14 gadiem
3;2;3 labs
, 2010-08-14 20:20, pirms 14 gadiem
nākamajos jāņem vēl 3+3 punkti
, 2010-08-14 20:52, pirms 14 gadiem
cik saprotu viss ir bumbaas...dalita pirmaa vieta.....
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.