Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Baltijas spīdveja līgā kļūst interesantāk

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Baltijas spīdveja līgā kļūst interesantāk
Baltijas spīdvejas līgas 2.posma pjedestāls.

Baltijas spīdveja līgas 2. posmā CSDD Biķernieku kompleksās sporta bāzes mototrekā līdere Daugavpils "Jaunība" ieņēma tikai trešo vietu, bet Rīgas IK "Auseklis" motobraucējiem pietrūka viena punkta, lai tiktu pusfinālā. Tas sacensību turpinājumu šosezon padara tikai interesantāku.

Jau ar pirmajiem braucieniem iezīmējās spēku samērs - daugavpilieši ļāva braukt visiem trim saviem spīdvejistiem un divreiz pēc kārtas viens un tas pāris nestartēja, Sanktpēterburgas "Ņeva" un Somijas komandas VRT "Ankkurit" rindās bija pa vienam izteiktam līderim - attiecīgi Krievijas junioru izlases dalībnieks (šosezon brauc Oktjabrsakas komandā Krievijas spīdveja līgā) Ņikita Zubarevs un Jese Mustonens, kurš pirmo reizi vispār startēja Biķerniekos un Baltijas spīdveja līgā. Otrais numurs spēcīgāks bija somiem (Toni Hīrileinens, jo Sanktēpēterburgas komandā savainojuma dēļ nebija Ruslana Biktimirova) un tāpēc vismaz teorētiski viņi bija spēcīgāki. Savukārt "Auseklis" un cita Somijas komanda HjMK "Kojotit" spēkojās par iekļūšanu pusfinālā. Varēja redzēt, ka Ričards Ansviesulis pēc rokas savainojuma (brauca vēl ar ģipsi uz kreisās rokas plaukstas) vēl nav atguvis sportisko formu un vēl nevar pabraukt pietiekami ātri. Tas lielā mērā neļāva tikt pusfinālā. Rīdzinieki uzvarēja (5:1) tikai Latvijas/Igaunijas komandu (Kristers Lumanis un Allans Angelstoks), nobrauca 3:3 ar "Ņevu", bet abiem pārējiem favorītiem zaudēja - 1:5 daugavpiliešiem un "Ankkurit" pārim. Pirms tikšanās ar brāļiem Anti un Nīlo Vuolasiem rīdziniekiem bija 10 punktu, bet somiem 11 punktu, tā ka vajadzēja uzvarēt vismaz ar 4:2, taču bija neizšķirts un līdz ar to 5. vieta šajā posmā. Rūdolfam Sproģim 8 punkti, Ansviesulim - 5 punkti.
Pēdējā braucienu sērijā tikās abi līderi "Jaunība" un "Ankkurit". Lielisks atkal bija Mustonens, kurš pārliecinoši uzvarēja piektajā braucienā pēc kārtas - 3:3.
Pusfinālā daugavpiliešiem pretī stājās "Ņeva", kuras līderis Zubarevs pārliecinoši uzvarēja, savukārt Ernests Matjušonoks piedzīvoja kritienu, bet Daniils Kolodinskis finišēja otrais. Zubareva pārinieks Daniils Zeļenskijs izstājās un sanāca 3:2 "Ņevas" labā. Tiesa arī neizšķirts 3:3 ievestu finālā Santpēterburgas komandu - BSL nolikums ir tāds, ka pusfinālā un finālā neizšķirta gadījumā uzvar tā komanda, kuras braucējs finišēja pirmais. Kolodinska rēķinā 9 punkti, Matjušonokam - 8 un Elvim Avgucevičam - 6 punkti.
Otrajā pusfinālā "Ankkurit" tieši ar neizšķirtu 3:3 un kārtējo pārliecinošo Mustonena uzvaru iekļuva finālā. Izšķirīgajā braucienā diemžēl izpalika Mustonena un Zubareva duelis, jo soms veica pāragru startu. Līdz ar to varēja puslīdz droši (var taču gadīties kritiens vai izstāšanās, vai pāragrs starts, vai vēl kaut kas) "Ņevas" uzvaru, kas arī bija pārāka ar 4:2. Zubareva rēķinā - 20 no 21 iespējamajiem punktiem (Mustonenam - 18 no 18 plus diskvalifikācija par pāragru startu).
Pēc diviem posmiem līdere joprojām ir "Jaunība" - 17 punktu (par uzvaru posmā komanda saņem 10 punktus, par 2. vietu - 8 punktus, par 3. vietu - 7 punktus u.tt.), taču tikai par diviem punktiem atpaliek "Ankkurit" un "Ņeva", 13 punkti ir "Auseklim", 11 - "J&U" komandai no Igaunijas un 10 - "Kojotit".
Trešā posma sacensības un individuālais Baltijas spīdveja līgas čempionāts 3. un 4. augustā risināsies Varkausas mototrekā Somijā, bet Biķerniekos notiks vēl viens posms septembra beigās un, iespējams, ka tieši tad noskaidrosies 2019. gada BSL čempioni.