Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Ceturtais uzvarētājs un jauns līderis spīdveja GP seriālā

Ceturtais uzvarētājs un jauns līderis spīdveja GP seriālā
Fredriks Lindgrens kļuva par spīdveja GP seriāla līderi.

Četri posmi - četri dažādi uzvarētāji. Vēl vairāk - neviens no pirmo triju posmu uzvarētājiem neiekļuva ceturtā posma finālā. Tik aizraujoši sākās 2020. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls.

Ceturtajā posmā Gožuvas mototrekā Polijā triumfēja zviedrs, bijušais Daugavpils "Lokomotīves" braucējs Fredriks Lindgrens. Pamatsacensībās viņš sakrāja 12 punktus un pārliecinoši iekļuva pusfinālā.Tieši stabilais sniegums ir viens no stiprākajiem zviedru meistara trumpjiem - divas trešās un viena ceturtā vieta iepriekšējos trijos posmos, bet tagad uzvara.

Lindgrens ir vienīgais, kurš visos četros posmos iekļuva finālā. Šoreiz viņš pusfinālā finišēja otrais aiz austrālieša Džeisona Doila, bet finālā ieguva vadību pēc pirmā līkuma un uzvarēja pārliecinoši. Otrais - pagājušā gada pasaules vicečempions dānis Leons Madsens (otrais fināls pēc kārtas), bet trešais - Doils, kurš trijniekā iekļūst otrajā posmā pēc kārtas, bet pirms tam - 13 posmi pēc kārtas bez fināla. Lidgrenam šis bija 30. fināls GP posmos viņa karjerā un piektā uzvara.

Otro reizi pēc kārtas kaut vai pusfinālā netika pirmā posma uzvarētājs Artjoms Laguta (Krievija; tikai 3 punkti), finālā netika arī iepriekšējo divu posmu uzvarētāji - pašreizējais titula īpašnieks Bartošs Zmaržliks un šā gada Polijas čempions Macejs Janovskis.

Līdz ar to finālā nebija neviena mājinieka. Zmaržliks sāka ļoti pārliecinoši, uzvarēja četros braucienos pēc kārtas un likās, ka neviens viņu nepieveiks. Pieveica. Vispirms 18. braucienā "Barteks" finišēja tikai trešais aiz brita Taia Vofindena un Doila, tas nebija nekas īpaši slikts, jo vieta pusfinālā jau bija nodrošināta, taču tad - tikai trešais arī pusfinālā aiz Emīla Saifutdinova (Krievija; pēc diviem braucieniem bija tikai viens punkts, bet tad - trīs uzvaras pēc kārtas) un Madsena. Janovskis arī šoreiz ne bez pūlēm iekļuva pusfinālā (9 punkti), kur palika 4. vietā.

Pēc četriem posmiem Lindgrenam ir 66 punkti, Zmaržlikam - 59, Janovskim - 57, Vofindenam - 53, Madsenam - 50 un Lagutam - 45 punkti. Līderu sešiniekam pietuvojās Doils - 42 punkti, nav tālu arī Saifutdinovs - 36 un slovāks Martins Vaculiks - 35 punkti. Vai jau ir iemesls atcerēties, ka zviedrs pēdējo reizi pasaules čempions bija 2005. gadā, kad sesto reizi titulu ieguva leģendārais Tonijs Rikardsons? Atcerēties var. Redzēsim, vai būs iemesls to darīt pēc nedēļas - nākamie divi GP posmi jau 18. un 19. septembrī Prāgā.


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.