Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Spīdvejs atgriežas Rīgā un Sportacentrs.com tiešraidē

Spīdvejs atgriežas Rīgā un Sportacentrs.com tiešraidē
Spīdvejs atkal Rīgā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien plkst. 14:00 CSDD Biķernieku trasē Rīgā pirmo reizi vēsturē Latvijā tiks aizvadīts Eiropas pāru čempionāta fināls. Latvijas izlase kopā ar Dānijas, Krievijas, Čehijas un Polijas izlasēm tiek uzskatīta par vienu no favorītēm uz zeltu. Sacensības tiešraidē varēs vērot arī portālā Sportacentrs.com un Sportacentrs TV televīzijas kanālā.

Pirms nedēļas Daugavpilī tika aizvadīts Eiropas čempionāta 2. finālposms Daugavpilī, kur fantastiskā cīņā par čempionu kļuva Grigorijs Laguta. Šoreiz pienākusi kārta Rīgai un laiks noskaidrot Eiropas spēcīgāko pāri. Salīdzinājumā ar individuālajiem mačiem šoreiz braucēji cīnīsies ne tikai par savu, bet arī visas valsts godu. Kopumā paredzēts aizvadīt 21 braucienu, kas sola spīdveja izklaidi vairāk nekā divu stundu garumā.

Latvijas izlase Rīgā startēs teju labākajā sastāvā. Komandā brauks Andžejs Ļebedevs un Ķasts Puodžuks, bet rezervista statusā būs labākais juniors Jevgeņijs Kostigovs. Diemžēl savainojuma dēļ šoreiz nevarēs braukt mūsu līderis Maksims Bogdanovs, kurš sestdien Daugavpilī bija ceturtais Eiropas čempionātā.

Latvijas izlase tiek uzskatīta par vienu no galvenajām kandidātēm uz zelta medaļu. Ļoti nopietns izskatās Čehijas izlases sastāvs, jo komandas rindās brauks Vāclavs Miliks un Eduards Krčmāžs. Abi pēdējās sezonās demonstrējuši izcilu ātrumu, pie tam Čehija ir viena no labākajām izlasēm Eiropas pāru čempionāta vēsturē.

Nopietnu pieteikumu uz uzvaru ir veikusi arī Krievija. Krieviem sastāvā būs Latvijā labi pazīstamais Grigorijs Laguta, kā arī Aleksandrs Kudrjašovs, kurš vairākās sacensībās demonstrējis izcilu ātrumu.

Nedrīkst nenovērtēt Dāniju, kura sastāvu papildinājusi ar Mikaelu Jepsenu Jensenu, kurš vēl 2015. gada sezonā bija "Grand Prix" seriāla pamatsastāva dalībnieks un vienā no posmiem ieņēma trešo vietu. Viņam asistēs Rasmuss Jensens. Uz papīra nedaudz vājāk izskatās Polija, tomēr gan Šimons Vožņjaks, gan Kacpers Gomuļskis noteikti nevienam neko tāpat vien neatdos.

Vēl finālā tikuši arī Vācijas un Itālijas spīdvejisti, taču viņu izredzes uz tikšanu labāko trijniekā ir visnotaļ niecīgas.

Sacensību sākums Biķerniekos ieplānots plkst. 14:00. Biļetes joprojām ir iespēja iegādāties "Biļešu servisa" kasēs, bet neklātienē sacensības tiešraidē rādīs Sportacentrs.com.


, 2016-08-13 19:48, pirms 8 gadiem
Nekad nesaki par agru - "izredzes uz tikšanu trijniekā ir visnotaļ niecīgas" - itāļi paņēma un atstāja aiz sevis visus! Labi, var teikt, ka palīdzēja lietus, bet fakts paliek fakts!
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.