Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Svētdien Daugavpilī Latvijas juniori centīsies tikt Eiropas čempionāta finālā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Svētdien Daugavpilī Latvijas juniori centīsies tikt Eiropas čempionāta finālā
"Lokomotīves" stadionā būs ko redzēt
Foto: lokomotive.lv

Jau svētdien Daugavpils spīdveja trekā "Lokomotīve" norisināsies Eiropas junioru čempionāta pusfināls izlasēm. Pēc ilgāka pārtraukuma starp pretendentēm uz tikšanu finālā būs arī Latvijas komanda. Sākums plkst. 18:00.

Eiropas U21 čempionāta pusfināls izlasēm Daugavpilī sapulcinās jaunos spīdveja talantus no Latvijas, Čehijas, Dānijas un Norvēģijas. Viennozīmīga favorīte ir Dānija, kuras sastāvā brauks divi pagājušā gada bronzas medaļas ieguvēji Andreass Lāgers un Frederiks Jakobsens. Vēl komandā startēs Jonass Jepesens, Kaspers Andersens un Džeisons Jorgensens.

Čehijas sastāvā pieteikti tādi spīdvejisti kā Eduards Krčmāžs, Zdeneks Holubs un Ondžejs Smetana (vēl arī Patriks Mikels un Jozefs Novaks). Latvijas izlase pieteikusi Denisu Zvoriginu, Dāvi Kurmi, Oļegu Mihailovu, Artjomu Trofimovu un Jevgeņiju Kostigovu. Mazāk pazīstams sastāvs būs Norvēģijai, kas liks pretī Glenu Moi, Lasi Fredriksenu, Jarli Skjēvelandu un Sundvoru Espenu.

Finālā iekļūs tikai pusfināla uzvarētāja. Eiropas labākā junioru izlase tiks noskaidrota 28. augustā Vācijā. Vietu finālā jau garantējušas Polijas, Zviedrijas un Vācijas komandas. Pagājušā gada finālā spraigā cīņā Polija pārspēja Zviedriju, trešā palika Dānija, bet ceturtā Čehija.