Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

"Lokomotīve" mājās viegli uzvar Ļubļinu

"Lokomotīve" mājās viegli uzvar Ļubļinu
Ivans Pļešakovs šovakar patīkami pārsteidza
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Otro uzvaru Polijas 1. spīdveja līgā izcīnījuši Daugavpils "Lokomotīves" spīdvejisti, kuri savā trekā ar 55:35 pārspēja Ļubļinu. Mūsu vienībā, atskaitot līderus, negaidīti labi nobrauca jaunais Ivans Pļešakovs, savukārt pēdējā 15. braucienā vēl lielāku pārsvaru neļāva iegūt Kjasta Podžuka un Mikaela Maksa komunikācijas trūkums.

Daugavpiliešiem šovakar savā trekā vairāk nekā četru tūkstošu skatītāju klātbūtnē izdevās reabilitēties par graujošo neveiksmi Lodzā. Sacīkstes pret Ļubļinas komandu iesākās perfekti - junioru braucienā ar uzvaru pārsteidza Ivans Pļešakovs, bet Andžejs Ļebedevs bija otrais. Lai arī otrajā startā poļi spēja noturēt 3:3, turpinājumā variantu viņiem vairs nebija. Kjasts Podžuks pārī ar Jevgēņiju Karavacki izcīnīja dubultuzvaru, bet panākums ar 4:2 Ļebedeva un Romāna Považnija duetam - 17:7.

Jāsaka, ka šīs nebija no tām aizraujošākajām sacīkstēm, jo apdzīšanas manevru bija gaužām maz, tāpat arī skatāmu epizožu. Vienīgo reizi par mūsējo uzvaru uztraukties nācās pēc piektā brauciena, kurā poļiem dubultpanākums (tobrīd vairs tikai 18:12), tomēr turpinājums šim uzplaiksnījumam nesekoja.

Devītajā un desmitajā braucienā "Loko" uzvarēja ar 5:1, savukārt 12. braucienā ar savu braukšanu iepriecināja Pļešakovs, kurš trekā prata apsteigt Mateušu Lukaševski. Pirms pēdējā brauciena mums patīkamais +24, taču to nosargāt neizdevās. Kjasts Podžuks 15. braucienā pirmajā virāžā nepalaida sev garām Mikaelu Maksu, ne tikai neļaujot tam tikt uz pirmo pozīciju, bet arī pats atkrītot uz trešo vietu. Šajā braucienā zaudējums ar 1:5, bet summā panākums ar 55:35.

Mūsu vienībā pa 11 punktiem Maksam, Podžukam un Považnijam, vēl deviņus pievienoja Ļebedevs, septiņi - Tarasenko, bet Pļešakovam četri. Karavackim divos braucienos divi punkti. Viesiem labs bija Roberts Miskovjaks ar 13 punktiem, bet pa septiņi Davidam Stahiram un Pāvelam Mesjoncam.


, 2012-05-13 21:08, pirms 12 gadiem
Gribētos pa Tv ar kādus spīdveja sačus..
, 2012-05-13 21:17, pirms 12 gadiem
kur var redzet Loko sastavu un dzekas pilsonibas, interesanti paverot, vai LV ir vel spidveisti arpus Loko?
, 2012-05-13 21:25, pirms 12 gadiem
Es jau ne reizi vien teicu ka Pod'zuks ir nedaudz par vaju ar doma'sanu, jo kaut ko lidzigu jau vienreiz ar Lagutu izdarijas pedeja atbildiga brauciena, ari soreiz vina pauris nespeja atsaukt atmina iepriesejas reizes kludas, kas liecina par si brauceja zemo klasi.
, 2012-05-14 20:26, pirms 12 gadiem
Uz TV diemžel spidveju nerada. Ja gribat skaties Gran Pri tad jums ir polijas sporta TV Canal + Sport vai angļu SKY Sports.

Viss par Loko ir rakstīts uz oficiāla majas lapā Официальный сайт спидвейного клуба «Lokomotīve» bet tur tikai krieviski. Pēc poļu ligas noteikumiem sastavā ir jābūt vismaz 3 vietejas sportistus. Tas nozime, ka uz Loko sastavā katrā mačā vismaz 3 sportisti ar LV pasem. Un no šī gada noteikumiem uz junioru vietam (Nr 6 un 7 viesi, Nr 14 un 15 saimniekam) ir jābūt tikai vietējiem junioriem (Loko tas ir arī ar LV pasem). Agrāk Padomju spidveja liga bija arī Rīgā, Biķirniekos bet tagad diemžēl Latvijā vairs nav spīdveja klubu. Naciet uz Daugavpilī un viss redzat ar saviem acīm!!!
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.