Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

G.Laguta: "Netiecos uz "Grand Prix", jo bez nopietna sponsora tur nav, ko darīt"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

G.Laguta: "Netiecos uz "Grand Prix", jo bez nopietna sponsora tur nav, ko darīt"
Grigorijs Laguta mīlēts ne tikai Daugavpilī, bet arī Polijā
Foto: Jevgēņijs Jaņens, Sportacentrs.com

Visu laiku veiksmīgākais zem Latvijas karoga startējušais spīdvejists Grigorijs Laguta gatavojas savai otrajai sezonai Polijas Ekstralīgā. Intervijā poļu medijiem viņš stāsta par gatavošanos sezonai, mērķiem un par to, ka Latvijā joprojām nav aizmirsts.

27 gadus vecais Grigorijs Laguta, kurš Latvijā tiek dēvēts par spīdveja piraņju, otro sezonu pēc kārtas aizvadīs Polijas Ekstralīgas klubā "Czestochowa Wlokniarz". Trīskārtējais Latvijas čempions līdz tam vairākas sezonas pēc kārtas pavadīja Daugavpils "Lokomotīvē", kļūstot par neapšaubāmu fanu mīluli. 2007. gadā Latvijas "Grand Prix" posmā, startējot zem Latvijas karoga, viņš ieguva septīto vietu, kas ir visu laiku augstākais Latvijas spīdveja panākums. Grigorijs bija izteicies vēlmi iegūt Latvijas pilsonību, taču tā viņam tika atteikta, tādēļ viņš turpina pārstāvēt Krieviju.

Pirms gaidāmās sezonas portālam sportowefakty.pl Griša sniedz interviju, kurā stāsta par gatavošanos jaunajai sezonai, komandas prezentācijas pasākumu, attiecībām ar Latviju, kā arī mērķiem. Piedāvājam Jums interesantākās Lagutas atbildes.

"Sezonai gatavojos Latvijā, savās mājās Daugavpilī. Sīkāk par gatavošanos neko stāstīt gan negribu, lai gan daudziem spīdvejistiem patīk atklāt sīkumus. Sezona parādīs, vai es patiešām kļūšu par līderi [iepriekšējā gadā Laguta pārsteidza Poliju, visas līgas reitingā ieņemot devīto vietu, kaut arī startēja ļoti vājā komandā]. Man būtu liels prieks, ja tā patiešām būtu. Ceru, ka šogad nepaliksim pēdējie un izcīnīsim daudzas uzvaras. Galvenokārt, tas jāpaveic mājās, bet arī viesos jāatdod sevi pilnībā. Neuzskatu, ka šogad man braukt būs grūtāk, tikai tādēļ ka konkurenti būšot mani atkoduši. Es negrasos nevienam padoties."

Intervija notika dienu pēc komandas jaunās sezonas prezentācijas skatītājiem. Par šo pasākumu Laguta bija vienkārši sajūsmā: "Viss bija zaj.... Neko citu par šo tematu nevaru atbildēt [smejas]. Gribu pateikt paldies visiem atbalstītājiem, tas bija jauks pasākums."

Lieki piebilst, ka Griša arī Čenstohovā kļuvis par pārliecinošu fanu mīluli. Šogad komandā vairs nebrauks viņa jaunākais brālis Artjoms Laguta, kurš pārstāvēs Bidgoščas "Polonia": "Sacīkstes pret brāli neatšķirsies no citām. Tā nu sanācis, ka ne vienmēr brāļi var braukt vienā komandā. Tāda ir dzīve."

Uz jautājumu, vai Lagutas mērķis šogad būs iekļūt "Grand Prix", Laguta atbildēja pārliecinoši: "Nē! Tagad es to nevēlos. Polijas čempionāta reglaments nav izdevīgs "Grand Prix" braucējiem [komandā var būt tikai viens seriāla dalībnieks]. Vēl vairāk, lai labi brauktu "Grand Prix", nepieciešams nopietns sponsors."

Par to iepriekšējā gadā pārliecinājās Grišas jaunākais brālis Artjoms, kurš tikai atsevišķos mačos bija konkurētspējīgs. Lagutu turpina sponsorēt "K.J.G. Company", tāpat ir arī vairāki mazāki sponsori, kuri jau ilgstošus gadus atbalsta krievu spīdvejistu.

Laguta arī pastāstīja, ka viņam joprojām ir labas attiecības ar "Lokomotīvi": "Nav nekādu problēmu, man ir labas attiecības gan ar kluba vadību, gan ar pilsētu kopumā. Mani joprojām atpazīst uz ielām. Nav tā, ka, ja vienu gadu nebrauc Latvijā, par tevi aizmirst un sāk dusmoties. Daudzi Latvijas līdzjutēji dodas uz manām sacīkstēm Polijā. Tas ir lieliski."

Atskaitot Daugavpili, Lagutam ir dzīves vieta arī Bidgoščā, jo no turienes ērtāk nokļūt līdz Zviedrijai. Arī šajā līgā Grigorijs startē. Noslēguma Griša novēlēja veiksmīgu debijas sezonu Ekstralīgā Latvijas labākajam braucējam Maksimam Bogdanovam, taču atteicās komentēt, cik spēcīgs viņš varētu būt. To parādīs pirmie starti.

Izmantotie resursi:
SportoweFakty.pl

  +6 [+] [-]

, 2012-03-13 18:31, pirms 12 gadiem
Jūs citus par pilnīgiem durakiem uzskatāt savā Daugavpilī? Kāds zem Latvijas karoga startējušais? Kāpēc tad nav braucis par Latviju Pasaules kausā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-03-14 00:16, pirms 12 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Jūs citus par pilnīgiem durakiem uzskatāt savā Daugavpilī? Kāds zem Latvijas karoga startējušais? Kāpēc tad nav braucis par Latviju Pasaules kausā?
Стартовал под Латвийским флагом, в отдельных гонках стартуют под тем флагом чья федерация выдала международную лицензию, в WRC же надо гражданство. Гражданство не дали - сказали учи язык, Гриша и по-русски не идеально говорит + чистого времени в Латвии месяца 3-4, и то Д-пилсе.

     [+] [-]

, 2012-03-14 00:49, pirms 12 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Jūs citus par pilnīgiem durakiem uzskatāt savā Daugavpilī? Kāds zem Latvijas karoga startējušais? Kāpēc tad nav braucis par Latviju Pasaules kausā?
Kapec tu nebrayts ?

     [+] [-]

, 2012-03-16 22:38, pirms 12 gadiem
Viņš vairs nedzīvo Krievijā. Pēc apprecēšanās pastāvīgā dzīves vieta ir Latvija, Daugavpils.
No viņa vārdiem var saprast, ja Latvijas spīdvejs tiktu līdz Polijas ekstralīgai, viņš brauktu par Latvijas klubu. Ekstralīgā G.Laguta ieguva 9.vietu individuālajā novērtējumā. Ekstralīgā brauc visas pasaules zvaigznes, tātad to teorētiski var pielīdzināt "pasaules" reitingam GP.