Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

2012. gada Zviedrijas GP ieguvējs Fredriks Lindgrens brauks "Lokomotīvē"?

2012. gada Zviedrijas GP ieguvējs Fredriks Lindgrens brauks "Lokomotīvē"?
Vai 2012. gada Zviedrijas GP ieguvējs Fredriks Lindgrens jaunajā sezonā patiešām brauks Daugavpils "Lokomotīves" sastāvā? Pēc dažām dienām zināsim.

Polijas spīdveja līgās pāreju laiks sāksies 19. novembrī un ar šo dienu drīkst slēgt līgumus ar citu klubu braucējiem, taču tas nenozīmē, ka līdz tam valda klusums. Notiek pārrunas, tiek panāktas mutiskas vienošanās, kas līdz ar 19. novembri pārtaps oficiālos līgumos. Poļu sporta portāls sportowefakty.pl uzskata, ka Daugavpils "Lokomotīves" sastāvs Polijas Nice līgas (otrās pēc ranga) čempionātā būs spēcīgākais kopš "Loko" rindās brauca brāļi Grigorijs un Artjoms Lagutas.

Lai kā klubu pārstāvji censtos maskēt pārrunas ar potenciālajiem jaunpienācējiem, informācijas noplūde tik un tā notiek. Kaut kam var, kaut kam - nevar ticēt, taču parasti jau nav dūmu bez uguns... Attiecībā uz "Lokomotīvi" galvenā ziņa ir par iespējamo 2012. gada Zviedrijas GP ieguvēja Fredrika Lindgrena pāreju. Ja tā notiks, tad šīs sezonas desmitais labākais spīdvejists GP seriāla kopvērtējumā kļūs par pirmo braucēju "Loko" rindās, kurš ir uzvarējis kaut vienā GP posmā. 29 gadus vecā Lindgrena rēķinā ir 9 pjedestāli GP posmos un 14 starti finālos. Šogan viens no pēdējo gadu labākajiem zviedru spīdvejistiem GP posmu pusfinālos bija 6 reizes, bet finālos brauca divreiz - Jaunzēlandē palika ceturtais, bet Somijā kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena. Nākamsezon Lindgrena nav starp GP seriāla dalībniekiem, taču viņš plāno startēt Eiropas čempionātā un GP seriāla pretendentu sacensībās.
Kā otrs pastiprinājums starp leģionāriem tiek minēts Lindgrena vienaudzis no Austrālijas Kamerons Vudvords - 2012. un 2013. gada Austrālijas čempionāta bronzas medaļu ieguvējs, pagājušā un šā gada 3. vietas ieguvējs (šogad brauca tikai pusfinālā, taču medaļa pienākas tik un tā) Austrālijas izlases rindās Pasaules kausa izcīņā. Pieredzējis, labs un stabils braucējs.
Acīmredzot paliks komandā Deniss Gizatuļins no Krievijas, kurš aizvadītās sezonas beigās būtiski palīdzēja saglabāt vietu Nice līgā, jau parakstīts līgums ar somu Jonasu Kīlmekorpi, paliek komandā arī visi trīs pašmāju līderi - Maksims Bogdanovs, Andžejs Ļebedevs un Ķasts Puodžuks (līgumi pašreiz jau ir ar abiem pirmajiem). Palielināsies konkurence uz otra juniora vietu - pirmais, protams, būs Ļebedevs, kurš ir arī viens no visas komandas līderiem (nākamā būs pēdējā sezona juniora rangā), toties Ivanam Pļešakovam un Jevgeņijam Kostigovam nākuši klāt divi konkurenti cīņā par otrā juniora vietu Nice līgas mačos - Dāvis Kurmis un Gavrila Beinarovičs.
"Uz papīra" Daugavpils komandas potenciālais pamatsastāvs (septiņnieks) patiešām izskatās spēcīgs (Lindgrens, Vudvords, Kīlmekorpi, Bogdanovs, Ļebedevs, Puodžuks un vēl kāds no junioriem), taču pagaidīsim 19. novembri - iespējams, ka būs vēl kādi jaunumi...


, 2014-11-12 12:18, pirms 9 gadiem
Beidzot, kāds sakarīgs leģionārs būs Loko sastāvā.

Ar šitādu sastāvu varēs arī par ekstralīgu pacīnīties.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.