Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Gregs Henkoks - trešo reizi 44 gadu vecumā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Gregs Henkoks - trešo reizi 44 gadu vecumā
Gregs Henkoks - trīskārtējs pasaules čempions spīdvejā.
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Amerikānis Gregs Henkoks trešo reizi karjerā kļuva par pasaules čemionu spīdvejā. Pirmo reizi viņš uzvarēja 27 gadu vecumā, bet trešo titulu ieguva - 44 gadu vecumā. Vienreizējs sasniegums. Vicečempiona lomā pirmo reizi polis Kžištofs Kaspžaks, bet trešais- dānis Nikijs Pedersens, kurš papildbraucienā pieveica pagājušā gada čempionu britu Taiu Vofindenu (abi sezonas summā ieguva pa 121 punktam).

Pirms pēdējā 12. posma Toruņas mototrekā Polijā amerikāņa pārsvars pār tuvāko sekotāju Kaspžaku bija 12 punkti un viņam vajadzeja iegūt 9 punktus, lai, neatkarīgi no poļa snieguma, kļūtu par čempionu. Plānu Henkoks izpildīja jau savā trešajā braucienā, turklāt tobrīd viņam vajadzēja vairs tikai 7 punktus, ko Kaspžaks divos pirmajos braucienos finisēja otrais. Henkoks 10. braucienā finišēja otrais aiz Pedersena un uzreiz pēc finiša sāka saņemt pirmos apsveikumus.
Atlika spēkošanās par otro un trešo vietu, par vietu astoņniekā, kas dod vietu nākamā gada GP seriālā, kā arī par uzvaru pēdējā posmā. Kaspžaks otro vietu noturēja diezgan pārliecinoši, toties bronzas medaļu nācās dalīt pat papildbraucienā. Spriedzi neizturēja slovēnis Matejs Žagars, kurš pirmo reizi karjerā spekojās par medaļu GP seriala kopvērtējumā. Taču arī 5. vieta ir Žagara augstākais sasniegums.
Pirms pusfināliem Vofindenam un Pedersenam bija attiecīgi 120 un 118 punktu, turklāt abi startēja vienā pusfinālā. Pedersens uzvarēja, bet Vofindens finišēja trešais. Abiem tagad bija pa 121 punktam, taču dānim vēl bija priekšā fināls un viņam vajadzēja vienu punktu, lai iegūtu "bronzu". Maksimālists Pedersens ar mazumiņu nesamierinājās, viņš veica riskantu apdzīšanas manevru, notrieca Kaspžaku un tika diskvalificēts. Atkartotajā finālbraucienā uzvarēja Kaspžaks un kļuva par vienīgo,kurš šosezon triumfēja trijos GP posmos (tajā skaitā Latvijas GP Daugavpilī). Otrais - zviedrs Andreass Junsons, trešais - polis Jaroslavs Hampels.
Papildbraucienā par 3. vietu Pedersens pārliecinoši pieveica Vofindenu.
Bez minētā pirmā piecinieka astoņniekā vēl iekļuva austrālietis Kriss Holders, Junsons un Hampels. Klāt nāks pirmais trijnieks no GP pretendentu fināla - Žagars, brits Kriss Hariss un austrālietis Džeisons Doils, taču tā kā Žagars ir astoņniekā, tad vietu 2015. gada GP seriālā ieguva arī polis Macejs Janovskis (4.vieta pretendentu finālā). Vēl četrus spīdvejistus izvēlēsies GP seriāla rīkotājs BSI, bet viena vieta paliek katra posma rīkotājiem.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-12 13:04, pirms 9 gadiem
Man nav nekas pret raksta autoru un pašu rakstu, bet virsraksts, manuprāt, ir nedaudz divdomīgs... Izlasot virsrakstu man nebūt nerodas saprašana, par ko varētu būt raksts (ja neskaita sportistu, kas ir minēts)... Manuprāt, virsrakstu vajag nedaudz papildināt, jo pirmais, kas ienāca prātā, pirmo reizi izlasot virsrakstu, bija - vai tiešām Gregs Henkoks jau 3. reizi mūžā ir sasniedzis 44 gadu vecumu?

     [+] [-]

, 2014-10-12 14:44, pirms 9 gadiem
Virsraksts iespārda

     [+] [-]

, 2014-10-12 14:56, pirms 9 gadiem
Gregam Henkokam - trešo reizi 44 gadu vecumā