Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Spīdvejists paliek bez "Grand Prix", jo atteicies no honorāra samazināšanas

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Spīdvejists paliek bez "Grand Prix", jo atteicies no honorāra samazināšanas
Gregs Henkoks varētu nestartēt Dānijā
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

19 gadus vecais poļu spīdveja talants Pāvels Pžedpelskis varētu nesaņemt "wild card" uz sezonas noslēguma "Grand Prix" posmu, jo attiecies no prēmijas samazināšanas uz 50% pēdējā Polijas Ekstralīgās posmā. Joprojām nav skaidrs, vai sestdien plānotajā Ziemeļu "Grand Prix" varēs startēt čempionāta līderis Gregs Henkoks.

Straujiem soļiem noslēgumam tuvojas notikumiem bagātā 2014. gada pasaules spīdveja čempionāta sezona. Sacensību kalendārā atlikuši vairs tikai trīs posmi, pirmais no kuriem jau šajā sestdienā Dānijas pilsētā Vojensā. Iespējams, ka tajā nevarēs startēt šī brīža čempionāta līderis Gregs Henkoks, kurš ir vienīgais spīdvejists pasaulē, kurš nav izlaidis nevienu pašu posmu kopš 1995. gada. Ja viņš izies uz starta, tas būs jau 178. posms viņa karjerā.

Atgādināsim, ka iepriekšējā posmā pēc sadursmes ar Nilu Kristianu Iversenu Henkoks krita un lauza rokas pirkstu. Sākotnēji viņš tika aprūpēts Polijā, bet vēlāk tika veikta operācija Zviedrijā. Henkoks medijiem paziņojis, ka grasās doties trekā, taču diezin vai būs gatavs braukt ar simtprocentīgu atdevi.

Šobrīd viņš tuvāko sekotāju Taju Vofindenu apsteidz par 14 punktiem. Sezonas noslēguma posms 11. oktobrī norisināsies Polijas pilsētā Toruņā, kur ikdienā brauc poļu jaunais talants Pāvels Pžedpelskis. Tika plānots, ka tieši viņam tiks piešķirts "wild card", taču situācija strauji mainījusies pēc tā, ka Pžedpelskis atteicies no prēmijas samazināšanas par Ekstralīgas sacensībām Toruņas "Unibax" rindās. Pēdējā mačā Toruņa sagrāva Gdaņskas komandu ar 74:16. Gdaņska pret Toruņu izlika savu otro sastāvu, tādēļ kluba prezidents piedāvāja visiem braucējiem samazināt prēmiju apjomu uz 50%. Esot piekrituši visi, izņemot jau pieminēto Pžedpelski.

Tiek runāts, ka "wild card" galvenais pretendents tagad jau ir Adrians Medziņskis, kurš arīdzan ikdienā brauc "Unibax" komandā.

Izmantotie resursi:
Speedway World Championships.
eSpeedway.pl | To co kochasz - żużel