Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Federācijas prezidents: "Daugavpils "Lokomotīve" nekad nestartēs Ekstralīgā!"

Federācijas prezidents: "Daugavpils "Lokomotīve" nekad nestartēs Ekstralīgā!"
Daugavpils "Lokomotīves" 2015. gada sastāvs
Foto: www.lokomotive.lv

Polijas motoru sporta federācijas prezidents Andžejs Vitkovskis intervijā poļu portālam sportowefakty.pl paziņojis, ka Daugavpils "Lokomotīves" spīdvejisti nekad nepiedalīsies Polijas Ekstralīgā.

Daugavpils "Lokomotīve" 2015. gadā pirmo reizi vēsturē kļuva par Polijas Nice spīdveja līgas čempioni. Sacensību reglaments paredz, ka daugavpiliešiem kā līgas labākajai komandai būtu jāstartē Polijas Ekstralīgā, tomēr Polijas motoru sporta federācija aizliedza mūsu klubam startēt šajās sacensībās. Lai kā necenstos mūsu kluba pārstāvji, panākt vienošanos par "Loko" debiju Ekstralīgā neizdevās. Šajā sezonā gan tas nav liels zaudējums, jo "Lokomotīvei" ir finanšu problēmas, tādēļ diezin vai klubs izvilktu sezonu Polijas spēcīgākajā līgā. Nākotnes vārdā gan gribētos zināt, vai kādreiz mēs redzēsim Latvijas spīdveja lepnumu pasaules spēcīgākajā čempionātā.

Polijas motoru sporta federācijas prezidents Andžejs Vitkovskis atklātā sarunā portālam sportowefakty.pl kategoriski noliedz šādu iespēju: ""Lokomotīve" nav Polijas komanda. Ekstralīga tas ir Polijas čempionāts. Mēs atbalstām latviešus, tāpat kā atbalstījām citas valstis, kurās ir maz komandu. Līdzīgi tika darīts ar ungāru, čehu, ukraiņu vienībām. Jau no sākta gala bija paziņots, ka pirmā līga ir šo komandu iespēju griesti. Augstākajā līmenī notiek cīņa par Polijas čempiona, nevis Polijas starptautiskā čempiona titulu.

Latvieši pēc sarunām februārī cerēja, ka izdosies nokārtot vietu Ekstralīgā, bet tas nenotiks. Mēs palīdzam līgām, kurās nav pietiekamas konkurences, taču mēs nevaram pieļaut, ka šo valstu komandas cīnās par Polijas čempionu titulu. Iedomājaties, ja Latvijas komandas cīnītos Polijas futbola čempionātā? Nesen bija tādas runas par Viļņas "Žalgiri", taču šāda iespēja tika kategoriski noraidīta. Man ir žēl mūsu kolēģu, kuri nespēj noorganizēt spēcīgu čempionātu savā valstī, mēs esam gatavi viņiem palīdzēt. Vienlaikus mēs nevaram pieļaut, ka viņi cīnās par Polijas čempionu titulu.

Ekstralīga ir parakstījusi līgumus ar sponsoriem. Ģenerālsponsors ir uzņēmums PGE. PGE nav biznesa Latvijā, tādēļ, kādēļ viņiem vajadzētu sponsorēt līgu, kurā startē komandas ārpus Polijas? Tas pats ar NC+. Šiem uzņēmumiem nav intereses strādāt ar komandām no Latvijas."

Izmantotie resursi:
Sport - WP SportoweFakty - Wiadomości, relacje,...


, 2016-08-12 12:00, pirms 8 gadiem
Par tādiem izteikumiem jau nu vajadzētu parādīt vidējo pirkstu un pāriet startēt pie austrumu kaimiņiem.

I degviela lētāka, i valoda viena...
, 2016-08-12 12:23, pirms 8 gadiem
Varbūt beidzot Daugavpils Dome sapratīs, ka spīdveja nauda jānovirza futbolam
Nauri, ieslēdz galvu un slēdz to sporta veidu! Tā vietā jāsakārto futbola stadioni un jāizveido spēcīga virslīgas komanda, kas var gūt panākumus arī Eiropā
, 2016-08-12 12:45, pirms 8 gadiem
Pilnigi pareizi. Ja tev nav sava vieteja cempionata,tad tev ir japienjem citu noteikumi.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).