Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

"Lokomotīvei" cīņa pret Karpovu, Andersenu, Ljungu

"Lokomotīvei" cīņa pret Karpovu, Andersenu, Ljungu
Mikaels Makss
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Šodien Polijas 1. spīdveja līgā otrās otrā posma sacīkstes aizvadīs Daugavpils "Lokomotīve", kas savā trekā uzņems spēcīgo Grudzjoncas "GTŽ", kā sastāvā ir divi "Grand Prix" seriāla dalībnieki. Sākums plkst. 18:00.

Daugavpils "Lokomotīvei" šī sezona izvērtusies ļoti smaga, jo sastāvs nav nebūt tik spēcīgs kā iepriekš, toties pretinieku ir kļuvuši ievērojami spēcīgāki. Neskatoties uz to, mūsējiem izdevās iekļūt labāko četriniekā. Visa pamatā, protams, bijis veiksmīgais sniegums savā trekā, kur uzvarētas visas cīņas. Viesos gan esam bijuši ļoti vāji, bet ar uzvarām savā trekā ir pieticis vietai labāko četriniekā, kas turpina cīņu par godalgām. Reāli vērtējot, augstāk par ceturto pozīciju daugavpiliešiem netikt, bet vismaz augsta līmeņa braucējus Daugavpils trekā būs iespēja vērot.

Viena no tādām iespējām būs jau šovakar, kad "Lokomotīve" samēros spēkus ar Grudzjoncas "GTŽ". Sastāva ziņā šī komanda ieņemtu otro vietu, tomēr Ļubļinas spīdvejisti ar savu sniegumu atņēmuši šo pozīciju daugavpiliešu šīsdienas konkurentiem. Grudzjoncai, lai turpinātu cīņu par vismaz otro vietu, Daugavpilī ir nepieciešama uzvara.

Pirmajā posmā "Loko" savā trekā uzvarēja poļus ar 47:43 (mūsējiem labākais ar 14 punktiem Andžejs Ļebedevs), bet viesos piekāpās ar 37:53 (13 punkti Romānam Považnijam). Viesu rindās pazīstamākais braucējs ir dānis Hans Andersens, kurš jau ne pirmo gadu startē "Grand Prix" seriālā. Arī vakardienas posmā Itālijā viņš piedalījās, taču ar četriem punktiem augstāk par 14. vietu netika. Krietni labāk klājās zviedram Peteram Ljungam, kuram astoņi punkti un devītā vieta.

Vēl no pretinieku komandas braucējiem jāizceļ ukrainis Andrejs Karpovs, austrālietis Deivijs Vats, polis Norberts Košcjuhs. No junioriem labākais ir Lukašs Cirans, bet pārsteigt var arī Adrians Osmuļskis.

"Lokomotīve" arī šoreiz vairāk paļausies uz vietējiem spīdvejistiem. Kārtējās sacīkstes pēc kārtas pieteikumā būs gan Jevgēņijs Karavackis, gan Vjačeslavs Giruckis. Līdera lomu būtu jāuzņemas Kjastam Podžukam un Andžejam Ļebedevam, kā arī leģionāriem Mikaelam Maksam ar Romānu Považniju.

Sacīkstes sākums plkst. 18:00.


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.