Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Iesildīšanās" pirms sestdienas

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Iesildīšanās" pirms sestdienas
Labu iespaidu Baltijas spīdveja līgas 2. posma pāru sacensībās atstāja Rūdolfs Sproģis.

Baltijas spīdveja līgas pāru sacensību otrais posms Biķernieku mototrekā Rīgā kļuva par labu iesildīšanos labākajiem Latvijas junioriem pirms junioru komandu pasaules čempionāta pusfināla, kas šeit risināsies sestdien. Tā bija arī laba iespēja apliecināt sevi Rīgas jaunajiem motobraucējiem.

Par to, ka uzvarēs daugavpilieši Oļegs Mihailovs un Artjoms Trofimovs, šaubu nebija nekādu - pašreiz labākie Daugavpils "Lokomotīves" juniori Polijas Nice līgas čempionātā un šā gada Eiropas U19 kausa izcīņas "bronzas pāris" bija galvastiesu pārāki par visiem konkurentiem (tikai pirmajā braucienā vienu nepilnu līkumu priekšā Artjomam bija igaunis Allans Angelstoks, bet vienīgais ar 5:1 neuzvarētauis brauciens bija Oļega pāragrā starta dēļ) un ieguva 23 no 25 iespējamajiem punktiem. Otro un trešo vietu ieņēma somu kluba "VRT ANKKURIT Varkaus" komandas, bet tikai par diviem punktiem no trešās vietas atpalika Rīgas IK "Auseklis" komanda.

Rīdziniekiem pilnīgi pa spēkam bija kāpt uz goda pjedestāla, taču visu izjauca divas Ričarda Ansviesuļa neveiksmes - vispirms pāragrs starts, bet tad kritiens pirmajā līkumā un potītes savainojums. Ričards nesen teicami debitēja Somijas komandu čempionātā, piecos braucienos "Team 100" komandas rindās (kopā ar igauni Angelstoku) iegūdams 10 punktus (pēdējā braucienā kādu laiku bija priekšā Timo Lahti, taču piedzīvoja kritienu), un kopā ar Rūdolfu Sproģi viņi būtu paspēkojušies par vietu trijniekā, bet... Tā gadās. Sproģis savukārt atveda 12 punktus no 15 iespējamajiem, bet vēl vienu punktu pieplusoja Kristers Lumanis, kurš pirmo reizi tik daudz brauca šādās sacensībās. Ansviesuļa un Sproša sniegums apliecina, ka spīdvejs Rīgā atdzimst un ka aug talantīgi braucēji.

Sestdien Biķerniekos junioru komandu pasaules čempionāta pusfināls. Latvijas izlase - bez Mihailova un Trofimova vēl arī Dāvis Kurmis, Ernests Matjušonoks un Elvis Avgucevičs - sacentīsies ar spīdveja lielvalstīm Poliju (pašreizējā titula īpašniece), Zviedriju un Somiju. Tikai uzvarētāji iekļūs finālā.