Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Spīdveja sezonas beigas jau jūlijā?

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Spīdveja sezonas beigas jau jūlijā?
Spīdvejisti pievils savus atbalstītājus?
Foto: Aivars Račko, Sportacentrs.com

Daugavpils "Lokomotīve" 2012. gada sezonā turpinājusi tradīciju uzvarēt savā trekā, pie tam vairākas sacīkstes bijušas ļoti aizraujošas. Daudzi paredzēja, ka mūsējie spēs pacīnīties par vietu labāko trijniekā, bet realitātē sanācis tā, ka mūsējiem sezona varētu beigties jau jūlijā, jo viesos braukts gaužām vāji. Izskaitļosim, vai sezona daugavpiliešiem turpināsies arī pēc jūlija mačiem.

Polijas 1. spīdveja līgā šogad startē neredzēti maz komandu – tikai sešas. Pirms sezonas likās, ka par vietu labāko četriniekā varam neuztraukties, taču tik gludi mums nav gājis. Savā trekā turpinām uzvarēt, taču viesos iet pavisam švaki. Atskaitot cīņu pret „Ostrovia”, citos gadījumos esam izgāzušies. Var sanākt tā, ka jūlijā sezona mūsējiem jau būs noslēgusies.

Līdz pirmā etapa noslēgumam daugavpiliešiem vēl jāaizvada tikai trīs sacīkstes, pie tam divas no tām viesos. Atgādināsim, ka par uzvaru vienība saņem divus punktus, par neizšķirtu tikai vienu, bet vēl papildus punktu var iegūt par uzvaru divu sacīkšu summā. Diemžēl "Lokomotīvei", pagaidām, tāda nav neviena. Visticamāk, tieši bonuspunktu skaits izšķirs to, kuri klubi turpinās cīņu par godalgām.

Polijas 1. spīdveja līga

VKomandaSacīkstesPunktu attiecībaP
1.Gniezno Start7+3113
2.Orzel Lodz7+398
3.Lokomotīve7-88
4.Lubelski Wiegel6+96
5.Ostrovia7-626
6.Grudziadz GTŽ6-95

Situācija turnīra tabulā ir maldinoša, jo trešo vietu mūsējie ieņem uz neilgu brīdi. Nākamās divas sacīkstes jāaizvada viesos, pie tam pret abām favorītkomandām – "Start" un "GTŽ". Lai arī "GTŽ" šobrīd ir pēdējā, realitātē šī komanda vismaz līdz trešajai vietai sezonas gaitā būtu jātiek. Arī bonuspunktu pret "Lokomotīvi" tā, visticamāk, iegūs, jo Daugavpilī zaudēja tikai ar četriem punktiem. Arī pret "Start" tikt pie bonusa būs smagi, taču ne nereāli, jo mums kabatā ir 16 punktu handikaps (pret tik spēcīgu klubu gan ar to var izrādīties par maz).

Reāli vērtējot, vienīgos punktus mēs varam iegūt tikai savās mājās pret "Ostrovia". Viesos Ostruvas komandai zaudējām tikai ar četriem punktiem, tā ka ir visas iespējas paņemt 2+1 punktu. Tas nozīmē, ka pirmo etapu "Loko" būtu jānoslēdz ar 11 punktiem. Paskaitīsim, vai ar to būs pietiekami.

”Lokomotīves” veikums (savstarpējie rezultāti)

PretinieksStartOrzelLubelski WiegelOstroviaGTŽ
Rezultāti53:3733:57 un 48:4255:35 un 32:5843:4747:43
Bonuscīņa+16-18 (bonuspunkts pretiniekam)-6 (pretinieks)-4+4

"Start" jau ir ārpus konkurences, tādēļ mūsu ieskaitē ņemsim pārējās četras komandas. Lodzas "Orzel" bonuspunktu pret "Lokomotīvi" jau ir ieguvusi, tādēļ vienāda punktu skaita gadījumā viņiem būs priekšroka. Divas no atlikušajām sacīkstēm lodzieši aizvadīs savā trekā. Mājās noteikti tiks uzvarēta Ostruvas komanda (viesos -17), pie tam ir iespējas tikt arī pie bonuspunkta. Viesos vajadzētu zaudēt Ļubļinai, bet mājās iekrātais 18 punktu pārsvars ļauj cerēt uz bonusu. Nav izslēgta varbūtība, ka savu skatītāju priekšā tiks uzvarēti "Start" braucēji. Lai nu kā, Lodzai būtu jābūt priekšā "Lokomotīvei"!

Šobrīd turpat blakām "Loko" ir Ļubļina, kurai divu sacīkšu summā arī ir zaudēts. Tas nozīmē, ka pretinieki atlikušajās sacīkstēs nedrīkst iegūt vairāk par četriem punktiem. Viesos Grudzjoncai noteikti tiks zaudēts, bet vēl paliek mājas cīņas ar to pašu "GTŽ", "Start" un "Orzel". Pēdējā tiks uzvarēta, bet pret "GTŽ" un "Start" varētu iet smagi. Viesos Gņezno tika zaudēts tikai ar četriem punktiem, kas optimismu mūsos nevieš. Drīzāk jau "Lubelski Wiegel" uzvarēs abas favorītkomandas, kaut gan ne ar to lielāko pārsvaru. Ja tā notiks, noslēguma tabulā viņiem būs 12 punkti un vieta priekšā "Lokomotīvei".

Visu cieņu Ostruvas komandai, taču neticu, ka tā spēs apsteigt „Lokomotīvi”, kaut vai tādēļ, ka mēs savstarpējā cīņā savā trekā viņus uzvarēsim. Noslēguma tabulā "Lokomotīve" būs priekšā.

Pēdējā iespēja palikt četriniekā mums ir ar "GTŽ" neveiksmju palīdzību. Šeit gan izredžu ir maz. Savā trekā grudzjonciešiem būtu jāpaņem bonuspunkts pret mums, tāpat būtu jābūt bonusam arī pret Ļubļinu, kas summā dos 11 punktus. Viesos Ostruvai "GTŽ" varētu arī zaudēt, bet ar to viņiem pietiks tikšanai labāko četriniekā, jo savstarpējā duelī viņiem ir pārsvars.

Iespējamā noslēguma tabula

VKomandaP
1.Gniezno Start18
2.Orzel Lodz14
3.Lublin Lubelski Wiegel12
4.Grudziadz GTŽ11
5.Lokomotīve11
6.Ostrovia8

Tas viss liecina par to, ka jūlijā spīdveja sezona Latvijā praktiski būs galā. Lai tā nenotiktu, viesos pret "Start" nedrīkstam zaudēt ar vairāk nekā 15 punktiem. Tas ļaus iegūt bonuspunktu, kas varētu glābt sezonu. Jā, ja arī netiksim četriniekā, kluba vadība sarīkos komercmačus, notiks arī Latvijas čempionāts, tāpat septembrī norisināsies Eiropas čempionāta finālposms, tomēr tas viss nekompensēs vēlmi pēc lielā spīdveja... Cerēsim, ka ļaunākās prognozes nepiepildīsies... Aiziet, „Lokomotīve”!

     [+] [-]

, 2012-06-13 19:29, pirms 12 gadiem
vienkaarshi jaapanjem kaads no liideriem vinju maajaas, jaauzvar savaas maajaas un viskautkas var sanaakt
veiksmi