Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Maksims Bogdanovs turpina rakstīt spīdveja vēsturi

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Maksims Bogdanovs turpina rakstīt spīdveja vēsturi
Maksims Bogdanovs ieguva bronzas medaļu Dānijas spīdveja klubu Superlīgā un kļuva par pirmo Latvijas spīdvejistu, kurš ieguva medaļu kādā no pasaules spēcīgākajām klubu spīdveja līgām.

Pirms četriem gadiem daugavpilietis Maksims Bogdanovs kļuva par pirmo Latvijas spīdvejistu, kurš ieguva medaļu pasaules čempionātā (bronzas medaļa junioru pasaules čempionātā), bet tagad viņš ir kļuvis par pirmo Latvijas spīdvejistu, kurš ieguva medaļu kādā no pasaules spēcīgākajām klubu spīdveja līgām - "Munkebo" kluba sastāvā Bogdanovs kļuva par bronzas medaļas ieguvēju Dānijas Superlīgā, turklāt tieši Maksims bija labākais savā komandā un viens no labākajiem finālčetrinieka sacensībās vispār.

Dānijas klubu čempions spīdvejā tiek noteikts diezgan neparasti. Pēc regulārā turnīra nosaka četras labākās komandas, kuras sacenšas finālčetriniekā, taču jau iepriekš ņem līdzi punktus par vietām regulārajā čempionātā - 4 punkti par pirmo vietu, 3 par otro un tā lālāk. Tikpat punktu par attiecīgu vietu tiek iegūts arī finālčetriniekā, tos skaita klāt un tā tiek noteikts čempions. "Munkebo" komanda pirmo reizi kluba vēsturē iekļuva finālčetriniekā un sacensības tajā sāka no 4. vietas jeb bez "prēmijas punktiem", taču tieši Funenas salas mazpilsētiņas Munkebo (apmēram 5600 iedzīvotāju) komanda finālčetriniekā bija viena no labākajām un pirmo reizi kļuva par bronzas medaļu ieguvēju.
Dienu pirms finālčetrinieka sacensībām kļuva zināms, ka "Munkebo" komandai nevarēs palīdzēt viens no tās līderiem un viens no šīs sezonas labākajiem Polijas Nice spīdveja līgas braucējiem Kennijs Larsens, kuru azstāja 22 gadus vecais zviedrs Matiass Tērnbloms. Par finālčetrinieka uzvarētājiem kļuva vietējā "Holsted" kluba motobraucēji, kuri 22 braucienos ieguva 40 punkrus un kļuva par Dānijas čempioniem. Otrajā vietā finālčetriniekā un trešajā vietā čempionātā - "Munkebo" komanda, kuras rēķinā bija 35 punkti. Trešie finālčetriniekā un otrie čempionātā - "Esbjerg" spīdvejisti (31 punkts finālčetriniekā). Vai ar Larsonu ierindā "Munkebo" būtu uzvarējis? Titulu tā diezin vai iegūtu, bet finālčetriniekā gan varēja uzvarēt.
Maksims Bogdanovs atveda 12 no komandas 35 punktiem, viņš trīs reizes viņš finišēja pirmais, turklāt 13. braucienā pārspēja trīskārtējo pasaules čempionu Nikiju Pedersenu. Starp visiem finālčetrinieka dalībniekiem vairāk punktu nekā Bogdanovam bija tikai Mikelam Beham - 15, taču viņš tos atveda sešos braucienos, kamēr Maksims startēja piecas reizes.
Jau šodien un rīt Maksims Bogdanovs piedalīsies Zviedrijas Allsvenskan spīdveja līgas pusfinālos "Masarna Avesta" komandas rindās - šodien pirmais mačs pret "Gnistorna" komandu tās mototrekā Malmē, bet rīt atbildes mačs savā mototrekā Avestā.