Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Tiesnesis Vojačeks atņem Mihailovam "zeltu"

Tiesnesis Vojačeks atņem Mihailovam "zeltu"
Oļegs Mihailovs.

Latvijas junioru čempions spīdvejā Oļegs Mihailovs ieguva bronzas medaļu Eiropas U19 kausa izcīņas finālā Vārkausas mototrekā Somijā, taču viņš varēja būt arī čempions, ja ne ļoti apšaubāms poļu tiesneša Mareka Vojačeka lēmums diskvalificēt daugavpilieti 12. braucienā.

Abi mūsu pašreiz spēcīgākie spīdveja juniori Oļegs Mihailovs un Artjoms Trofimovs pārliecinoši iekļuva U19 Eiropas kausa izcīņas finālā un līdz ar to nokļuva favorītu statusā. Ja Artjomam šo statusu neizdevās apliecināt (7 punkti un 10. vieta), tad Oļegs bija viens no galvenajiem pretendentiem uz titulu.
Savā pirmajā braucienā Oļegs pēc zaudēta starta gan nedaudz piekāpās polim Šimonam Šlauderbaham, taču pēc tam uzvarēja un 12. braucienā tikās ar dāni Madsu Hansenu, kuram bija divas uzvaras. Zaudējis startā (no ceturtā jeb ārējā celiņa), Mihailovs asā divcīņā tomēr tika dānim garām, kļuva par līderi un... tika diskvalificēts. Dānis piedzīvoja kritienu un tiesnesis Marejs Vojačeks uzskatīja, ka to viņam izraisīja Mihailovs, kaut gan dāņa kritiena laikā Oļegs jau bija viņam vismaz metru priekšā. Mūsējie bija sašutuši, pārējie raustīja plecus, bet neko vairs nevarēja mainīt. Tiesnesis Vojačeks ne reizi vien ir izcēlies ar tikai viņam vienam saprotamiem lēmumiem pat GP sacensībās un Polijas Ekstralīgā, pat poļu žurnālisti viņu vairākkārt jau ir izsmējuši, taču diemžēl Vojačeks "izcēlās" arī šoreiz. Pārējos divos braucienos Mihailovs uzvarēja pārliecinoši, ieguva 11 punktus un - bronzas medaļu.
Ar 14 punktiem uzvarēja Madsens, bet otrais ar 12 punktiem - Šlauderbahs. Vai ar savu apsrīdamo (maigi izsakoties) lēmumu Vojačeks centās palīdzēt savam tautietim? Kas to, lai zina, kas viņam bija prātā.
Lai nu kā, bet Oļegs Mihailovs apliecināja, ka viņš pašreiz ir viens no spēcīgākajiem sava vecuma spīdveja junioriem Eiropā. Viena no labākajām ir arī Daugavpils spīdveja skola, jo šī mums jau ir ceturtā medaļa Eiropā U19 vecuma grupā - 2005. gadā sudraba medaļu ieguva Ķasts Puodžuks, bet Andžejs Ļebedevs bija otrais un trešais attiecīgi 2013. un 2014. gadā (plus - bronzas medaļas Eiropas juunioru izlašu čempionātā 2017. gadā). Šoreiz "zelts" bija vistuvāk...


, 2018-08-11 17:32, pirms 6 gadiem
Laiks visu saliks savās vietās un katrs dabūs pēc nopelniem - gan čakli sportisti, gan blēdīgi tiesneši.
, 2018-08-11 18:44, pirms 6 gadiem
Puiši, man ir nepieciešams, lai skatītāji tulkotu))
Es sāku spēlēt 5 minūtes!
Ja tas ir neērti, dodieties uz priekšu un vienkārši izskatu!
Tas ir starp kollapu >>> 18pop.tk
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.