Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Spīdveja "Grand Prix" atlasē Latviju pārstāvēs Giruckis un Karavackis

Spīdveja "Grand Prix" atlasē Latviju pārstāvēs Giruckis un Karavackis
Jevgēņijs Karavackis
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Jau rīt "Grand Prix" seriāla atlases sacensībās Latvijas valsts godu aizstāvēs divi gados jaunie Daugavpils "Lokomotīves" spīdvejisti - Jevgēņijs Karavackis un Vjačeslavs Giruckis.

Sestdien piecās dažādās pilsētās tiks dots starts 2011. gada "Grand Prix" seriāla atlases sacensību pirmajam etapam. Kopumā būs jāaizvada trīs etapi, kuros tiks noskaidroti tie trīs laimīgie, kuriem pavērsies iespēja tikt starp pamatsastāva dalībniekiem 2011. gada sezonā.

Latvija atlases sacensībās var pieteikt divus sportistus. Šoreiz neredzēsim Maksimu Bogdanovu, kurš pagājušajā gadā spēja iekļūt finālposmā. Maksims nolēmis visu uzmanību koncentrēt pasaules junioru čempionātam. Nākamā kandidatūra būtu Kjasts Puodžuks, taču viņš šogad brauc ar Ukrainas licenci, tādēļ nedrīkst pārstāvēt Latviju. Viņu vietas aizņems divi jauni un talantīgi "Loko" puiši - Jevgēņijs Karavackis un Vjačeslavs Giruckis.

Vēl vakar abi jaunieši ar izdedzēm apmētāja Daugavpils trekā sanākušos līdzjutējus, bet jau rīt viņiem, iespējams, nāksies tīrīt savas aizsargbrilles no vairāku krietni pieredzējušāku braucēju sarūpētajiem netīrumiem. Mūsu puiši startēs kvalifikācijas etapā, kas norisināsies Krievijas pilsētā Balakovo.

Dalībnieku sastāvs ir diezgan spēcīgs, bet vairākās atlases grupās tas ir krietni vien iespaidīgāks, tā ka iemesla sūdzēties mūsu puišiem nav. Trešdaļa no visiem dalībniekiem būs no Krievijas. Šo valsti pārstāvēs arī trīs "Lokomotīves" braucēji - Artjoms Laguta, Grigorijs Laguta un Romāns Považnijs.

Vēl dalībnieku pulkā ir spēcīgais ukrainis Andrejs Karpovs, krievs Deniss Gizatulins, kā arī poļi Gžegožs Valaseks un Tomašs Jendžejaks. Šie septiņi braucēji varētu būt galvenie favorīti uz triumfu Krievijas trekā. Vietu otrajā kvalifikācijas kārtā nodrošinās deviņi no 16 sacensību dalībniekiem. Izredzes ir arī jaunajiem daugavpiliešiem, īpaši jau Giruckim, kurš šogad manāmi pielicis. Ja agrāk viņš izcēlās tikai ar agresīvu braukšanu, tagad viņš sācis pielikt gan ātrumā, gan arī domāšanā. Krietni smagāk klāsies Karavackim, kurš šogad startējis reti. Būs smagi, bet cerēsim uz labāko. "Lokomotīves krievu trijniekam ar iekļūšanu nākamajā kārtā gan problēmām nevajadzētu būt.

Sacensību sākums plkst. 17:00.


, 2010-06-11 14:25, pirms 14 gadiem
Spīdvejā ar to licenzēšanu un pilsonībām var tik ļoti nolauzt kaklu, ka pazūd visa interese par tās dalībniekiem, lai gan pats sporta veids kā tāds ir ļoti dinamisks un skatāms.
Žēl, ka Rīga ir palaidusi vējā iespēju attīstīt spīdveju tāpat kā Daugavpilī.
, 2010-06-11 14:31, pirms 14 gadiem
a kāpēc Paura nepiedalīsies?
, 2010-06-11 14:38, pirms 14 gadiem
Pats dzīvoju daugavpilī, bet spīdveju grūti saistīt ar kautko latvisku, diemžel, un man jau pamazām zūd interese par to, derētu arī latviešus tur iesaistīt savādāk pagaidām var saukt tās par krievijas sporta ziņām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-06-11 14:57, pirms 14 gadiem
silverstar rakstīja: Spīdvejā ar to licenzēšanu un pilsonībām var tik ļoti nolauzt kaklu, ka pazūd visa interese par tās dalībniekiem, lai gan pats sporta veids kā tāds ir ļoti dinamisks un skatāms.
Žēl, ka Rīga ir palaidusi vējā iespēju attīstīt spīdveju tāpat kā Daugavpilī.
žēl. ka burnus var iegūt šmaucoties.
, 2010-06-11 14:58, pirms 14 gadiem
Bano tikai mīkstie! rakstīja: Tas viss sūds, galvenais lai TV translācijas komentētu nauris
http://sportacentrs.com/motoru_sports/video/16032010-kurs_kuru_nauris_pret_anatoliju_nauris
nožēlojams komentētājs..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-06-11 15:02, pirms 14 gadiem
Nu tad nešmaucies, un būs Tev burns godam nopelnīts.Ja es tādu nopelnīšu, uzdāvināšu Tev, jo enerģijas dzērienus nelietoju kā sugu!
Veiksmi burnošanā!
RaivisNoTalsiem rakstīja: žēl. ka burnus var iegūt šmaucoties.
, 2010-06-12 04:41, pirms 14 gadiem
Busim reali ,izredzes mums nu nekadas nau ...
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).