Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Ļebedevs fantastisks, Latvijai pietrūkst līdz Nāciju finālam

Ļebedevs fantastisks, Latvijai pietrūkst līdz Nāciju finālam
Andžejs Ļebedevs. Foto: sportowefakty.wp.pl

Fantastisku sniegumu rādot Andžejam Ļebedevam, Latvijas spīdveja izlasei sestdien Mančestrā tomēr pietrūka, lai sasniegtu finālu spīdveja Nāciju kausā.

Šogad spīdveja Nāciju kauss sastāv no diviem pusfināliem, kurā katrā septiņas komandas cīnās par trim ceļazīmēm uz finālu, kur tām pievienosies mājiniece Krievija. Pirmajā pusfinālā pirms nedēļas uzvarēja Zviedrija, kam sekoja Polija un Vācija, bet otro pusfinālu sākotnēji bija plānots rīkot Daugavpilī, tomēr Latvijas valdība negarantēja līdzekļu piešķiršanu tā rīkošanai un sacensības pārcēla uz Lielbritāniju. Šeit Latvija aizbrauca ar novājinātu sastāvu, jo kopā ar Ļebedevu uz starta stājās jaunie Oļegs Mihailovs un Jevgēņijs Kostigovs.

Sacensības Latvija sāka vienā braucienā ar Dāniju. Uzvaru izcīnīja Nīls Kristians Iversens, bet Ļebedevs un Kostigovs bija otrais un trešais, kas summā deva tikpat punktus cik konkurentiem. Pēc tam otrajā aplī pret vāji startējošo Somiju Ļebedevs uzvarēja, kamēr Kostigovs bija trešais, bet trešajā - Ļebedevs uzvarēja braucienā pret ļoti spēcīgo Austrāliju, apsteidzot Maksu Friki un Krisu Holderu. Tas Latvijai summā deva vietu starp līderēm.

Ceturtajā kārtā pret Franciju Ļebedevs pēc pirmā apļa bija trešais, bet pēdējā taisnē par centimetru tiesu izrāva vēl vienu uzvaru un kopvērtējumā Latvija bija tikai punktu aiz trešajā pozīcijā esošās Dānijas. Turpinājumā Latvijai un Dānijai palika pa vienam duelim pret līderiem - dāņiem pret Austrāliju, bet Latvijai pret Lielbritāniju. Pirms tam vēl Latvijai bija cīņa pret pieticīgi startējošo ASV izlasi, tomēr rezultāts nesanāca kā cerēts - kaut Ļebedevs ilgi cīnījās par pirmo, bet Mihailovs par trešo vietu, abi Latvijas sportisti savos mikrodueļos zaudēja. Nākamajā braucienā Dānija spēkojās pret vicelīderi Austrāliju un negaidīti labi nobrauca tās otrais numurs Leons Madsens, vienā līkumā apsteidzot gan Friki, gan Holderu un uzvarot. Tas nozīmēja, ka trešajā vietā esošajai Dānijai pirms pēdējā apļa bija 17 punkti, bet Latvijai un Francijai pa 15.

Pēdējā aplī vispirms Latvijai bija jāspēkojas ar Lielbritāniju, bet sacensības plānoja noslēgt Dānijas un Francijas duelis. Vispirms gan ASV izcīnīja dubultuzvaru pret Somiju un kopvērtējumā par punktu apsteidza Latviju un Franciju, kas nozīmēja, ka viena no šīm izlasēm var palikt bez piecinieka un vietas "play-off" sacensībās. Sekoja Latvijas un britu brauciens - tajā abi mājinieki ļoti labi startēja un Ļebedevs finišēja trešais. Savukārt pamatsacensību noslēgumā Dānija guva dubultuzvaru pār Franciju. Līdz ar to Lielbritānija uzvarēja ar 26 punktiem, tālāk ar 22 punktiem sekoja Austrālija un Dānija, automātisku vietu finālā iegūstot pirmajai no tām, bet pie 17 punktiem tika Latvija, Francija un ASV. Diemžēl pēc papildrādītājiem kā pēdējā liekā palika tieši Latvija.

"Play-off" pirmajā kārtā tikās Francija uzvarēja ASV, bet pēc tam otrajā kārtā Dānija bija labāka pār Franciju un izcīnīja pēdējo ceļazīmi uz finālu, kas 20. un 21. jūlijā risināsies Toljati.


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.