Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

16.maijā Biķernieku trasē notiks spīdveja treniņu atvērto durvju diena

16.maijā Biķernieku trasē notiks spīdveja treniņu atvērto durvju diena
Publicitātes foto

CSDD Biķernieku Spīdveja stadionā Rīgas domes Bērnu un jaunatnes centrs (BJC) “IK Auseklis” uzsāks jauno spīdveja treniņu sezonu un jebkuram jaunietim (vecumā no 10 līdz 16 gadiem) ir iespējas ierasties BKSB, iepazīties ar spīdveja audzēkņiem, treneri un varbūt arī drīzumā uzsākt spīdveja treniņus ar jaunajiem motocikliem.

Kā ziņots iepriekš, 10.aprīlī Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks spīdveja klubam svinīgi nodeva desmit jaunus spīdveja motociklus “Jawa”, kas atjaunotajā Biķernieku spīdveja stadionā ļaus turpināt attīstīt šo aizraujošo un dinamisko motosporta veidu.

Sadarbība starp CSDD Biķernieku trasi un BJC “IK Auseklis” ir devusi jauniešiem iespēju nodrošināt regulārus treniņus un attīstīt jauniešu motosportu Latvijā. Jau šogad plānots, ka Latvijas čempionātā junioru konkurencē pēc vairāku gadu pārtraukuma varēs no jauna pieteikt komandu no Rīgas.

Sezonas atklāšanas treniņā piedalīsies jaunieši, kas jau iepriekšējos gados trenējās spīdvejā un kas interesentiem gan pastāstīs, gan stadionā parādīs cik aizraujošs ir šis motosporta veids.

Šogad Latvijā ir plānotas divas liela mēroga sacensības spīdvejā. Vienas no tām 27.maijā notiks Daugavpilī, kur notiks Spīdveja Grand Prix sacensības, un, otras – 25.jūnijā Biķernieku spīdveja stadionā, kad norisināsies Pasaules Kausa sacensības spīdvejā, kurās piedalīsies arī Latvijas komanda.

Vairāk informācijas par spīdveju un iespējām trenēties spīdvejā: Galvenā, kā arī sociālajos tīklos:@TraseBikernieki vai https://www.facebook.com/Bikernieku...

Izmantotie resursi:
Galvenā


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.