Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Pret Ļubinu - pēc pirmās uzvaras

Svētdien Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda aizvadīs šosezon pirmo maču Polijas spīdveja līgā savā mototrekā. Pirmajā mačā Bidgoščā nācās piekāpties ar 33:57, bet tagad pirmajā mačā savā mototrekā ir jāatklāj punktu rēķinu. Pretinieks - Ļubinas KMŽ - nav starp līgas favorītiem, taču vienmēr gatavs sabojāt noskaņojumu.

Salīdzinājumā ar maču Bidgoščā daugavpiliešu rindās būs divas pārmaiņas - čeha Jozefa Franca vietā startēs Vjačeslavs Giruckis, bet otra juniora lomā šoreiz būs Ivans Plešakovs. Francs teicami aizvadīja pēdējās divas pārbaudes sacensības, taču Bidgoščā trijos braucienos neatveda nevienu punktu. Tas ir maiņas iemesls, taču - ne tikai tas.
"Mums jādomā par Latvijas izlasi, par startu Pasaules kausa izcīņā un tāpēc jādod iespēja braukt Vjačeslavam Giruckim. Viņam jākrāj sacensību pieredzi, turklāt savā trekā viņš var nobraukt diezgan labi un vispār nav slikts braucējs. Juniori Jevgeņijs Kostigovs un Ivans Plešakovs ir apmēram viena līmeņa braucēji, šoreiz dosim iespēju sevi apliecināt Plešakovam. Andžeju Ļebedevu šoreiz ielikām rezervista lomā - lai viņš nepieciešamības gadījumā varētu aizstāt kādu, kuram braukšana neies," teica komandas treneris Nikolajs Kokins.

Viesu komandas vājākais punkts ir juniori - pagaidām mačam pieteikts tikai 18 gadus vecais Arkadiušs Madejs, kurš brauca jau pagājušajā sezonā, bet otra juniora pagaidām nemaz nav... Toties pieaugušo sastāvs ir vērā ņemams. Austrālietis Kamerons Vudvords pērn Pasaules kausa izcīņā bija savas valsts izlasē un ieguva bronzas medaļu, divas rezies viņa bija trešais Austrālijas čempionātā un ir stabls punktu vedējs. Tāds pats ir arī Vudvorda tautietis, 36 gadus vecais Deivijs Vats, kurš 2011. gadā Austrālijas izlases rindās Pasaules kausā bija otrais, bet 2007. gadā - trešais. Vēl viens leģionārs ir 22 gadus vecais krievu spīdvejists Andrejs Kudrjašovs - pagājušā gada Krievijas vicečempions Balakovas komandas rindās, trīs reizes bija trešais labākais Krievijas juniors, pērn brauca Krievijas izlasē Pasaules kausa izcīņā un bija tās kapteinis.
No poļu spīdvejistiem Ļubinas komandā vispirms ir jāizceļ 2004. gada pasaules junioru čempionu Robertu Miškovjaku. Interesanti, ka pirms desmit gadiem viņš papildbraucienā par titulu pārspēja divus šā gada GP seriāla dalībniekus dāni Kenetu Bjerri un slovēni Mateju Žagaru, ceturtais toreiz palika "Lokomotīves" austrālietis Rorijs Šleins, sestais bija šā gada GP seriāla pirmā posma uzvarētājs vācietis Martins Smolinskis, bet devītais - GP pirmā posma 3. vietas ieguvējs polis Kžištofs Kaspžaks. Miškovjaks bija arī Polijas čempions Lešno komandas rindās (2007. gadā). Dāvids Lampars bija Polijas čempions 2012. gadā Ržešuvas komandā, 2009. gadā viņš bija Polijas trešais labākais juniors un tajā pašā gada kļuva par pasaules junioru čempionu Polijas izlases rindās. Labs braucējs.
Mača sākums svētdien plkst. 16.


, 2014-04-11 11:15, pirms 10 gadiem
sportacentrs nerādīs vairs????
, 2014-04-11 12:42, pirms 10 gadiem
biedrinjsh#15 rakstīja: sportacentrs nerādīs vairs????
Nē, šogad translāciju varbūtība pielīdzināma nullei, jo Polijas puse aizliegusi rādīt sacīkstes tiešraidē.
, 2014-04-11 18:50, pirms 10 gadiem
к сожелению все решают деньги. поляки делают платную трансляцию на сайте PLŻ: Lokomotiv Daugavpils - KMŻ Lublin |...
за 10 злот (2.49 евро) можно до субботы купить месячную подписку на все трансляции.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.