Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīves" minimālā programmā Bidgoščā - 31 punkts

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīves" minimālā programmā Bidgoščā - 31 punkts
Daugavpilī "Polonia" tika pārspēta pārliecinoši. Bidgoščā vajag vismaz punktu.

Iespējams, ka svarīgākais un noteikti, ka viens no svarīgākajiem šīs sezonas mačiem Polijas eWinner 1 līgā spīdvejā Daugavpils "Lokomotīvei" būs ceturtdien Bidgoščā - ar savu tiešo konkurenti cīņā par vietas saglabāšanu 1. līgā komandu "Polonia". Daugavpiliešiem pašreiz ir par diviem punktiem vairāk un par vienu aizvadītu maču mazāk.

Pirmā riņķa mačā Daugavpilī "Lokomotīve" uzvarēja pārliecinoši - 60:30. Var likties, ka nebūs lielu problēmu uzvarēt arī viesos, taču tur jau tā lieta, ka spīdvejā savs un svešs treks parasti ir divas reāli atšķirīgas lietas nevis tikai nosacīta atšķirība, kā tas, piemēram, bieži vien ir sporta spēlēs. Bidgoščā arī labi saprot, cik svarīgs ir šis mačs. Lai iegūtu kaut punktu, tad "Loko" 15 braucienos ir jāsakrāj vismaz 31 punktu - tad zaudējums būs mazāks nekā bija uzvara savā mototrekā un iegūsim vienu punktu, kas ļaus turnīra tabulā palikt virs "Polonia". Turklāt pēc tam būs divi mači mājās ar Tarnuvas un Ostruvas komandām, kuras ir pa spēkam pieveikt (varbūt pat paņemt kādu papildus punktu jeb tā saukto bonusu), arī Lodzas komanda, ar kuru būs pēdējais mačs šosezon savā mototrekā, nav nepieveicama. Taču vispirms ceturtdien vakarā sekmīgi jānobrauc Bidgoščā un lai to paveiktu, ir jānoskaņojas uzvarēt nevis uz minimālo programmu.
"Lokomotīve" brauks savā praktiski labākajā sastāvā, jo "viesa" lomā komandas rindās atkal solās būt pašreizējais 2. līgas (Krosno komandas sastāvā) labākais spīdvejists Vadims Tarasenko. Viņš acīmredzot tiks ierakstīts sastāvā ar 4. numuru savainotā Daniila Kolodinska vietā. Plus Pontuss Aspgrens, Jevgeņijs Kostigovs, Andrejs Kudrjašovs, Oļegs Mihailovs, Francis Gusts, plus Ķasts Puodžuks, kurš nav tik slikts meistars, cik neveiksmīgas viņam sanākušas pēdējās sacensības "Loko" rindās. Ļoti svarīgi būs sekmīgi iesākt maču - tas dos papildus pārliecību un neliks lieki nervozēt.
Bidgoščas komandas rindās joprojām nav tās līdera francūža Dāvida Bellego. Pirms pāris dienām parādījās ziņa par to, ka viņš atgriežas, nekas nav melots, taču - Bellego šonedēļ tikai atsāk treniņus, tā ka piedalīties tik svarīgā mačā viņš vēl nav gatavs. "Polonia" mačā Gņezno divreiz kritienus piedzīvoja dānis Andreass Līagers un pat tika nogādāts slimnīcā, pagaidām viņa komandas sastāvā nav, taču ir ziņas, ka viņš gan braukt varēs - tieši Līagers abu komandu mačā Daugavpilī bija labākais "Polonia" rindās (13 punkti 6 braucienos). Nav pagaidām ielikts sastāvā arī Dāvids Lamparts, taču būs arī viņš, jo nav jau Bidgoščas komandas trenerim Ježijam Kancleržam lielas labu braucēju izvēles. Būtisks pastiprinājums "Polonia" rindās ir austrālietis Trojs Batčelors un tikai tāpēc vien "Polonia" būs ievērojami spēcīgāka nekā bija Daugavpilī (Batčelors pirms pieciem gadiem bija 12. vietā GP seriāla kopvērtējumā, bet Latvijas GP izcīņā Daugavpilī finišēja trešais, viņš bija Austrālijas čempions, viņš ir pieredzējis meistars, taču viņam šosezon ir diezgan maza sacensību pieredze). Batčelors, Līagers, Lamparts, vācietis Kais Hukenbeks - tas ir spēcīgs kvartets. Savā mototrekā var "izšaut" vēl kāds (Dmitrijs Berže, Kamils Bržozovskis...)
Mača sākums Bidgoščā plkst. 17.30 pēc Latvijas laika.