Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Lahti - piektais, Ļebedevs - astotais SEC 3. finālposmā, juniori - pie U19 Eiropas fināla sliekšņa

Lahti - piektais, Ļebedevs - astotais SEC 3. finālposmā, juniori - pie U19 Eiropas fināla sliekšņa
Timo Lahti (vadībā) nedaudz pietrūka, lai tiktu SEC 3. finālposma finālbraucienā.

Eiropas spīdveja čempionāta jeb SEC 3. finālpomsā Vojensas mototrekā Dānijā uzvarēja mājinieks Mikels Mihelsens, bet Grigorijs Laguta saglabāja pirmo vietu kopvērtējumā, kaut gan nemaz neiekļuva "pēdējās cerības pusfinālā". Tuvu finālam bija viens no Daugavpils "Lokomotīves" līderiem soms Timo Lahti, labs sniegums un 8. vieta Andžejam Ļebedevam. Savukārt mūsu juniori Ernests Matjušonoks un Daniils Kolodinskis palika pie U19 Eiropas čempionāta fināla sliekšņa.

Jau sacensību dienas rītā kļuva zināms, ka neliela savainojuma dēļ nepiedalīsies pašreizējais titula īpašnieks dānis Leons Madsens. Viņš pašreiz ir viens no trim līderiem Grand Prix seriālā (pa 61 punktam ir polim Bartošam Zmaržlikam, Emīlam Saifutdinovam no Krievijas un Madsenam) un jau 17. augustā ir nākamais GP posms Molillā (Zviedrija), tā ka Madsens negribēja riskēt. Vietējos līdzjutējus iepriecināja citi mājinieki - finālā bija trīs dāņi - Mikels Mihelsens, Nikijs Pedersens un Mihaels Jepsens Jensens - un polis Kacpers Vorina. Mihelsens un Pedersens ieņēma pirmās divas vietas pamatsacensībās, bet Jepsens Jensens un Vorina ieņēma pirmās divas vietas "pēdējās cerības pusfinālā". Tuvu finālam bija Timo Lahti - pamatsacensībās viņš ieguva 9 punktus. Savstarpējā braucienā soms pārspēja Andžeju Ļebedevu, kuram summā bija 8 punkti un tie deva 8. vietu - viena punkta pietrūka, lai tiktu sešiniekā... "Pēdējās cerības pusfinālā" Lahti sīvi spēkojās ar Vorinu, bet tomēr palika trešais. Posmā viņam summā 5. vieta.
Lielākais pārsteigums bija līdera kopvērtējumā Grigorija Lagutas tikai 10. vieta - 7 punkti. Pirms pēdējā finālposma 28. septembrī Hožuvā viņš saglabā līdera zelta vesti, taču tikai par vienu punktu apsteidz Pedersenu - attiecīgi 34 un 33 punkti. 30 punktu ir Mihelsenam, pa 29 - Vorinam un Bartošam Smektalam, 27 - Jepsenam Jensenam, 26 - Madsenam... Uz titulu pirms pēdējā posma pretendē vismaz septiņi spīdvejisti!
Tikai pa vienam punktam pietrūka mūsu junioriem Ernestam Matjušonokam un Daniilam Kolodinskim, lai iekļūtu U19 Eiropas čempionāta finālā. Matjušonoks pusfinālā Gistrovā (Vācija) ieguva 9 punktus, bet papildbraucienā par 8. vietu tika diskvalificēts un ieņēma 9. vietu. Kolodinskis ieguva 8 punktus Pardubicē (Čehija) un arī ieņēma 9. vietu - viņš papildbraucienā par 8. vietu bija trešais.


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.