Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Tarasenko - Zviedrijas čempiona tituls, Aspgrenam - sudrabs

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Tarasenko - Zviedrijas čempiona tituls, Aspgrenam - sudrabs
Vadims Tarasenko (tuvplānā) aizvadīja savu pēdējos gados labāko sezonu.

Pirmo reizi kopš 2000. gada un otro reizi komandas vēsturē par Zviedrijas čempioni spīdvejā kļuva "Masarna Avesta". Zviedrijas "Bauhaus-Ligaen" spīdveja līgas finālā abās komandās bija aizvadītās sezonas Daugavpils "Lolomotīves" braucēji un arī otrajā finālmačā abi bija starp labākajiem savās komandās. Taču tituls ir tikai viens...

Pirmajā mačā savā mototrekā "Masarna Avesta" (savulaik viens no šīs komandas līderiem bija Maksims Bogdanovs) uzvarēja ar 47:43, turklāt uzvaru izrāva ar 5:1 pēdējā braucienā. Atbildes mačā "Indianerna Kumla" motobraucējiem savā mototrekā divas reizes bija izdevies kopējo rezultātu samazināt līdz divu punktu starpībai, taču panākt kaut vai neizšķirtu divu maču summā neizdevās ne reizes. "Masarna Avesta" viesos uzvarēja ar 51:39 un kļuva par titula ieguvēju.

Čempionu rindās pēc neveiksmīga sākuma (viens punkts pirmajos divos braucienos) visvairāk punktu atveda aizvadītās sezonas daugavpiliešu "viesis" Vadims Tarasenko - 14 (7 braucienos), 12 punkti 5 braucienos bija trīskārtējam pasaules čempionam dānim Nikijam Pedersenam, savukārt vēl viens bijušais "Lokomotīves" braucējs Antonio Lindbeks atveda 11 punktus.

Tarasenko aizvadītajā sezonā bija labākais braucējs Polijas spīdveja 2. līgā un ar Krosno komandu iekļuva eWinner 1. līgā, kā arī "viesa" lomā bija viens no labākajiem "Lokomotīves" sastāvā, kas gan diemžēl nepalīdzēja saglabāt vietu 1. līgā.

Vicečempionu sastāvā visvairāk punktu - 13 (pieci pabeigti braucieni, vēl vienā izstāšanās) - aizvadītās sezonas "Lokomotīves" leģionāra Pontusa Aspgrena rēķinā. Mājinieku spēku ievērojami mazināja dāņa Nīlsa Kristiana Iversena savainojums (nepiedalījās arī pirmajā mačā), kā arī austrālieša Maksa Frika nepiedalīšanās (9 punkti pirmajā mačā) - viņam nākamajā dienā (piektdien) pirmais mačs par 3. vietu Polijas PGE Ekstralīgā Vroclavas "Betard Sparta" rindās.

Iepriekšējos trijos gados par Zviedrijas čempionu Eskilstūnas "Smederna" rindās bija kļuvis Andžejs Ļebedevs.